Η Tesla απέρριψε δικλείδες ασφαλείας του Autopilot λόγω κόστους;

Η εταιρία το αρνείται
15 Μαΐου 2018 07:00
Η Tesla απέρριψε δικλείδες ασφαλείας του Autopilot λόγω κόστους;

Σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται, η Tesla σημειώνει πως το Autopilot χαρακτηριστικό που διαθέτουν τα αυτοκίνητά της δε σημαίνει πως το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγεί από μόνο του, ωστόσο έχουμε δει πως αρκετοί αγνοούν τις προειδοποιήσεις και δε δίνουν την απαραίτητη προσοχή πίσω από το τιμόνι. Τι θα μπορούσε λοιπόν να κάνει η εταιρία για να τοποθετήσει επιπλέον δικλείδες ασφαλείας;

Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, η Tesla αποφάσισε να μην υιοθετήσει έξτρα δικλείδες ασφαλείας για το Autopilot, όπως την παρακολούθηση των ματιών και όλα αυτά λόγω του επιπλέον κόστους. Όπως δηλώνει ανώνυμη πηγή της εφημερίδας, “όταν αποκαλύφθηκαν τα κόστη, ο Elon ήταν σίγουρος πως δε θα τα χρειαζόμασταν”.

Η απάντηση του Elon Musk ήταν άμεση.

Αυτό είναι ψευδές. Η ανίχνευση των ματιών απορρίφθηκε επειδή δεν ήταν αποτελεσματική, όχι λόγω κόστους. Αυτό που δεν αναφέρει η WSJ είναι πως τα Tesla είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο, κάτι το οποίο θα καθιστούσε γελοίο το άρθρο. Περίπου 4 φορές ασφαλέστερα από το μέσο όρο.

Η Tesla απάντησε με μια πιο επίσημη ανακοίνωση.

Η εξασφάλιση πως οι οδηγοί μένουν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι όταν χρησιμοποιούν το Autopilot είναι εξαιρετικά σημαντική. Για αυτό το λόγο σχεδιάσαμε το σύστημα να ενημερώνει τον οδηγό με μία αυξανόμενη σειρά οπτικών και ηχητικών ειδοποιήσεων να τοποθετήσει τα χέρια του στο τιμόνι. Για αυτό επίσης έχουμε πάρει τόσα μέτρα για να βελτιώσουμε τη διαδικασία σταδιακά, συμπεριλαμβάνοντας ένα update που εμποδίζει τον οδηγό να ενεργοποιήσει ξανά το Autopilot αν έχει αγνοήσει τις προειδοποιήσεις. Εξερευνήσαμε πολλές τεχνολογίες και αποφασίσαμε να επιλέξουμε το συνδυασμό εντοπισμού χεριών στο τιμόνι μαζί με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις και φυσικά θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε νέες τεχνολογίες καθώς εξελίσσουμε το στόλο της Tesla με τον καιρό.