Και το Facebook στον χορό των κρυπτονομισμάτων;

Τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν
12 Μαΐου 2018 09:41
Και το Facebook στον χορό των κρυπτονομισμάτων;

Οι πρώτες ανεπίσημες αναφορές ανθρώπων μέσα από το Facebook θέλουν την πλατφόρμα να αναπτύσσει το δικό της κρυπτονόμισμα για να διευκολύνει τις online πληρωμές των δισεκατομμυρίων χρηστών της παγκοσμίως. Το Facebook ξεκίνησε την μελέτη της τεχνολογίας της blockchain σχεδόν πριν ένα χρόνο για να βρει ένα τρόπο να εκμεταλλευτεί την ανερχόμενη τεχνολογία.

Ο David Marcus μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της εφαρμογής του Messenger έχει αναλάβει να ηγηθεί μια μικρή ομάδα ανθρώπων του FΒ που θα εργάζονται σε τρόπους εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι Marcus έχει υπάρξει πρόεδρος του PayPal, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί όντως να αναπτύσσει μια υπηρεσία πληρωμών.

Όποια και αν είναι τα σχέδια του Facebook για την τεχνολογία blockchain, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρουν χρόνια για να υλοποιηθούν. Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για ένα εικονικό νόμισμα με το Facebook Credits αλλά οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν και δυο χρόνια μετά καταργήθηκε.

Σε μια σύσκεψη τον Φεβρουάριο ο Marcus δήλωσε πως το Facebook δεν είχε σχέδια να ενσωματώσει κάποιο από τα κρυπτονομίσματα στις εφαρμογές του. Ο λόγος είναι ότι αυτή την στιγμή δε λειτουργούν όπως θα έπρεπε, οι πληρωμές είναι ακριβές και χρονοβόρες. Προσθέτοντας όμως πως αν λυθούν όλα αυτά τα θέματα τότε ίσως κάτι να γινόταν.