Η Apple χρησιμοποιεί drones για να βελτιώσει το Apple Maps

Η ιδιωτικότητα παραμένει προτεραιότητα
11 Μαΐου 2018 07:59
Η Apple χρησιμοποιεί drones για να βελτιώσει το Apple Maps

Το Google Maps παραμένει σήμερα η καλύτερη εφαρμογή χαρτών που υπάρχει, ωστόσο η Apple κάνει μεγάλες προσπάθειες για να βελτιώσει τους δικούς της χάρτες. Όπως αναφέρει ένας εκπρόσωπος της εταιρίας, η Apple χρησιμοποιεί πλέον και drones για τη βελτίωση των Apple Maps.

Τόσο εναέριες όσο και επίγειες φωτογραφίες συλλέγονται από όλο τον κόσμο για να βελτιωθούν τα Apple Maps. Σύντομα θα ξεκινήσουμε να καταγράφουμε επιπρόσθετες εναέριες εικόνες σε επιλεγμένες περιοχές χρησιμοποιώντας drones.

Τα Apple Maps πέρασαν από πολλές τρικυμίες με την είσοδό τους στην αγορά. Το hype και οι προσδοκίες ήταν υψηλές και τότε φαινόταν πως θα είναι ένας πραγματικός αντίπαλος για τα Google Maps. Ωστόσο η εισαγωγή τους στην αγορά ήταν το λιγότερο απογοητευτική, με τους χρήστες να αναφέρουν διάφορα προβλήματα με την εφαρμογή, αναγκάζοντας την Apple να προσφέρει μια δημόσια απολογία, ενώ έφτασε στο σημείο να προτείνει εναλλακτικές λύσεις μέχρι να διορθώσει τα πράγματα. Τα Apple Maps έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε, με την Apple να διευρύνει τις δυνατότητές τους σε χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων όπως εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια.

Για τυχόν ανησυχίες περί παραβίασης της ιδιωτικότητας με τη χρήση drones για χαρτογράφηση, η Apple δήλωσε:

Η Apple έχει δεσμευθεί να προστατεύει την ιδιωτικότητα των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου της επεξεργασίας των δεδομένων για το θόλωμα προσώπων και πινακίδων πριν να γίνουν δημόσιοι οι χάρτες.

Tags: