Το Twitter ετοιμάζει τη δική του κρυπτογραφημένη πλατφόρμα μηνυμάτων 

Την ιδέα φαίνεται να είχε προτείνει ο Snowden πριν από μερικά χρόνια

Το Twitter ετοιμάζει τη δική του κρυπτογραφημένη πλατφόρμα μηνυμάτων

Οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων ολοένα και αυξάνονται, με την end-to-end κρυπτογράφηση να αποτελεί κύριο μέλημά τους τα τελευταία χρόνια. Παραταύτα, το υπέρογκο πλήθος αυτών φαίνεται - παράδοξα - να μην έχει οδηγήσει την αγορά σε κάποιο αισθητό υπερκορεσμό, κυρίως ελέω του ότι κάθε μια εξ' αυτών πέραν των θετικών της στοιχείων, φέρει και τα αρνητικά της. Υπάρχουν ωστόσο υπηρεσίες που δεν προσφέρουν παντελώς κάποιου είδους κρυπτογράφησης, αφού η ανταλλαγή μηνυμάτων δεν αποτελεί πρωταγωνιστή στην πλατφόρμα τους.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Twitter, αν και τα πράγματα πρόκειται σύντομα να αλλάξουν ριζικά. Σύμφωνα με αναφορά του TechCrunch, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκει μεγάλη απήχηση στην tech κοινότητα, φαίνεται πως ετοιμάζει ένα "μυστικό" χαρακτηριστικό που θα προστεθεί - σε άγνωστη ημερομηνία - στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της. Η ίδια αναφορά ξεκαθαρίζει πως η συγκεκριμένη λειτουργία δε θα είναι ενεργοποιημένη by default, αλλά θα βρίσκεται εκεί για εκείνους που έχουν την ανάγκη για επιπρόθετη προστασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδέα στην εταιρία φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον Edward Snowden, ο οποίος είχε προτείνει το χαρακτηριστικό αυτό στον CEO του Twitter, Jack Dorsey. Αν και η απάντηση του Dorsey ήταν από τότε θετική, η ενεργός ανάπτυξη της λειτουργίας encryption πιθανότατα να ξεκίνησε μόλις πρόσφατα.

0 σχολια