Το Facebook υιοθετεί την τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων

Δημιουργεί τμήμα blockchain
09 Μαΐου 2018 09:20
Το Facebook υιοθετεί την τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων

Το Facebook δημιουργεί το δικό του τμήμα blockchain, με επικεφαλής τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του Messenger, David Marcus, όπως αναφέρει το Recode. Η νέα αυτή κίνηση έρχεται εν μέσω των μεγαλύτερων εσωτερικών αλλαγών στις θέσεις των στελεχών του Facebook στην ιστορία του, με τις εφαρμογές του Facebook, του Messenger και του WhatsApp να δέχονται νέα ηγεσία. Το νέο τμήμα έρχεται επίσης τέσσερις μήνες μετά τη δήλωση του Zuckerberg πως το Facebook “πρέπει να εμβαθύνει και να μελετήσει τις θετικές και τις αρνητικές πλευρές των κρυπτονομισμάτων”.

Πέρα από την ανακοίνωση της δημιουργίας του τμήματος blockchain, δε δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Τον David Marcus συνοδεύει στη μετακίνησή του και ο αντιπρόεδρος του Instagram, Kevin Weil. Ο Marcus τυγχάνει να είναι και πρώην CEO του PayPal και το ενδιαφέρον του στον τομέα των πληρωμών παραμένει έντονο, αφού συμμετέχει και στο συμβούλιο της εφαρμογής αγοραπωλησίας κρυπτονομισμάτων, Coinbase.

Μετά από σχεδόν τέσσερα απίστευτα ανταποδοτικά για εμένα χρόνια ως επικεφαλής του Messenger, αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να αναλάβω μία νέα πρόκληση. Ετοιμάζω μία μικρή ομάδα για να εξερευνήσουμε τη χρήση της Blockchain τεχνολογίας στο Facebook, ξεκινώντας από το μηδέν. – David Marcus, επικεφαλής τμήματος Blockchain του Facebook

Θα μπει το Facebook στον τομέα των κρυπτονομισμάτων; Θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για κάτι τελείως διαφορετικό; Θα το μάθουμε εν ευθέτω χρόνω.