Παρά τα σκάνδαλα ο κόσμος ακόμη χρησιμοποιεί το Facebook

Μάλιστα κάποιοι το χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερο
09 Μαΐου 2018 04:01
Παρά τα σκάνδαλα ο κόσμος ακόμη χρησιμοποιεί το Facebook

Αναμφισβήτητα το Facebook διανύει την δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του. Παρόλα αυτά είναι απορίας άξιο πως αντέδρασε ο κόσμος μετά το μεγάλο σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και πόσοι παράτησαν την πλατφόρμα φοβούμενοι την επανάληψη ενός παρόμοιου σκανδάλου. Σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα του Reuters/Ipsos poll η πλειοψηφία των χρηστών δε φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη μεταξύ 26 και 30 Απριλίου δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες του Facebook δεν άλλαξαν καθόλου τον χρόνο που ξοδεύουν στην πλατφόρμα, ενώ το υπόλοιπο τέταρτο αύξησε τις ώρες χρήσης. Οι εναπομείναντες είπαν είτε πως χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα λιγότερο είτε διέγραψαν το λογαριασμό τους. Επίσης το 64% χρησιμοποιεί την πλατφόρμα τουλάχιστον μία φορά τη μέρα.

Όσον αφορά τα οικονομικά τώρα, παρά την δύσκολη χρονιά που δείχνει να περνάει ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων είδε τα έσοδα του για το πρώτο τρίμηνο του 2018 να αυξάνονται κατά 49% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και να φτάνουν τα $11.97 δισεκατομμύρια. Οι ειδικοί όμως λένε πως η πραγματική επίδραση στα οικονομικά του θα φανεί αυτό το τρίμηνο.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας σχετικά με τα σκάνδαλα που έπληξαν το Facebook; Συνεχίζετε να το εμπιστεύεστε και να το χρησιμοποιείτε το ίδιο; Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια.