Το οχήματα της Volvo θα μοιράζονται πληροφορίες κίνησης μεταξύ τους

Μέσω ενός κοινού cloud
08 Μαΐου 2018 06:27
Το οχήματα της Volvo θα μοιράζονται πληροφορίες κίνησης μεταξύ τους

Η Volvo ανακοίνωσε την επέκταση του Hazard Light Alert, ένα νέο cloud σύστημα στο οποίο θα μοιράζονται πληροφορίες όλα τα οχήματά της και όχι μόνο τα αυτοκίνητα, με σκοπό την ενημέρωση των οδηγών για την κίνηση ή πιθανούς κινδύνους.

Το cloud σύστημα δεν είναι κάτι νέο για τη Volvo, αφού η εταιρία ήδη διαθέτει ένα σύστημα ευρέως διαδεδομένο σε Σουηδία και Νορβηγία, με το οποίο όταν ενεργοποιείται στέλνει δεδομένα στο σύννεφο και ειδοποιεί κοντινά Volvo αυτοκίνητα πως ένα άλλο Volvo έχει πρόβλημα σε κοντινό σημείο. Αυτό που αλλάζει στην προκειμένη είναι πως για πρώτη φορά τα δεδομένα θα μοιράζονται και σε φορτηγά Volvo, επεκτείνοντας σημαντικά το δίκτυο.

Ο διαμοιρασμός δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που βασίζεται στη διασυνδεδεμένη τεχνολογία ασφαλείας μας, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων. Όσο περισσότερα οχήματα έχουμε που να μοιράζονται δεδομένα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, τόσο πιο ασφαλείς θα γίνουν οι δρόμοι μας. Ανυπομονούμε να καθιερώσουμε περαιτέρω συνεργασίες με άλλους συνεταίρους με τους οποίους μοιραζόμαστε τη δέσμευσή μας για την οδηγική ασφάλεια. – Malin Ekholm, Αντιπρόεδρος Volvo Cars Safety Centre

Τα δεδομένα που θα μοιράζονται στα cloud συστήματα θα είναι ανώνυμα, με τη Volvo να συμμορφώνεται με τα νέα GDPR στάνταρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προσωπικά δεδομένα.