Τέλος στα εισιτήρια υπόσχεται η συνεργασία της Ticketmaster με την Blink Identity

Είσοδος σε συναυλίες και εκδηλώσεις με αναγνώριση προσώπου
07 Μαΐου 2018 04:26
Τέλος στα εισιτήρια υπόσχεται η συνεργασία της Ticketmaster με την Blink Identity

Κακά τα ψέμματα, όλοι έχουμε βρεθεί να περιμένουμε - ώρες ολάκερες - στην ουρά της εισόδου ενός μεγάλου event. Από συναυλίες γνωστών τραγουδιστών και συγκροτημάτων, μέχρι εκδηλώσεις γιγαντιαίας απήχησης, όπως για παράδειγμα η επερχόμενη 'Electronic Entertainment Expo' (aka. E3). Ο λόγος της καθυστέρησης αυτής δεν είναι άλλος από τη χρονοβόρο διαδικασία του ελέγχου των εισιτηρίων. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει τρόπον τινά η Ticketmaster.

Η μητρική της εταιρία, Live nation ανακοίνωσε διαμέσου των τριμηνιαίων οικονομικών της αποτελεσμάτων (τα οποία μπορείτε να βρείτε σε .pdf μορφή εδώ) τη συνεργασία της με την Blink Identity. Πρόκειται για μια εταιρία όπου σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της: το σύστημα της είναι σε θέση να καταγράφει το πρόσωπο των επισκεπτών που περνούν μπροστά από τον αισθητήρα, και ύστερα να το ταυτοποιήσει σύμφωνα με τη εκάστοτε βάση δεδομένων που θα φέρει. Όλα αυτά, σε ένα blink (μτφ. Ανοιγόκλεισμα του ματιού). Για την ακρίβεια, ο κόσμος δε θα χρειάζεται καν να ελαττώσει την ταχύτητα του βηματισμού του, αφού βαδίζοντας φυσιολογικά θα δει τις πόρτες να ανοίγουν αυτόματα μπροστά του.

(Η Blink Identity έχει) κορυφαία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, επιτρέποντάς σας να "ενώσετε" το ψηφιακό σας εισιτήριο με την εικόνα του προσώπου σας, (και με αυτόν τον τρόπο) να μπείτε στη συνέχεια στην εκδήλωση απλά περπατώντας. - Live Nation

Στην αντίπερα όχθη, έντονο σκεπτικισμό προκαλεί όχι μόνο το ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου βρίσκεται ακόμη αρκετά βήματα μακριά από το βέλτιστο επίπεδο, αλλά και το ότι η Blink Identity συνεργαζόταν στο παρελθόν (επί μια ολόκληρη δεκαετία) με το Αμερικάνικο Υπουργείο Αμύνης, για την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας συστημάτων βιομετρικής αναγνώρισης. Καταλαβαίνετε επομένως πως η δημιουργία μιας τόσο μεγάλης βάσης δεδομένων θα μπορούσε να προβληματίσει αρκετούς. Περισσότερα ίσως ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους.