Επίσημο: Αυτό είναι το LG G7 ThinQ

Με notch και πλήκτρο ψηφιακής βοηθού
03 Μαΐου 2018 06:19
Επίσημο: Αυτό είναι το LG G7 ThinQ

Μετά από ένα σερί οικονομικών απωλειών εδώ και δυόμιση χρόνια, το τμήμα smartphone της LG προσπαθεί να ανακάμψει και φέτος το επιχειρεί με το LG G7 ThinQ. Όπως και ο προκάτοχός του, το G7 έρχεται με IP68 πιστοποίηση. Η LCD οθόνη των 6.1 ιντσών φέρει QHD ανάλυση και έρχεται αναμενόμενα με notch. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως μπορεί να φτάσει τα 1.000 nits φωτεινότητας, κάνοντας άνετη τη χρήση του σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και κάτω από τον ήλιο.

Το μοναδικό ηχείο του τηλεφώνου που βρίσκεται στο κάτω μέρος μπορεί να αποδώσει 100 decibels ήχου, τρεις φορές  περισσότερο από το G6. Το G7 ThinQ διατηρεί τη θύρα ακουστικών 3.5 χιλιοστών, ενώ έχει προστεθεί DTS-X virtual surround τεχνολογία για πιο εμβυθιστική εμπειρία ακρόασης με τα ακουστικά.

Η πρόσθεση του ThinQ στην ονομασία του G7 προέρχεται από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην κάμερα, η οποία υπόσχεται πως θα σας βοηθήσει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες αναγνωρίζοντας σκηνές όπως κατοικίδια, φρούτα, τοπία και άλλα. Η dual-camera των 16MP στο πίσω μέρος διαθέτει pixel binning χαρακτηριστικό, κάτι σαν την UltraPixel τεχνολογία του HTC One M7. Πρόκειται για μία τεχνική η οποία συνδυάζει τα κοντινά pixels σε ένα μεγαλύτερο, αποδίδοντας καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, θυσιάζοντας την ανάλυση.

Η χρήση A.I. επεκτείνεται και στο υπόλοιπο τηλέφωνο, αφού διαθέτει ένα digital assistant πλήκτρο στα πρότυπα του Galaxy S8 και S9. Η διαφορά εδώ είναι πως το πλήκτρο ενεργοποιεί την Google Assistant.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε Snapdragon 845 επεξεργαστή, 4GB RAM, 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 3.000mAh με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Η εμπρόσθια κάμερα είναι ανάλυσης 8MP.

Η LG δεν ανακοίνωσε τιμή ή διαθεσιμότητα, ξέρουμε όμως πως θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα, μαύρο, μπλε, γκρι και σκούρο μωβ, ενώ θα διαθέτει Android Oreo.