Αυτή η βιταμίνη θα σας βοηθήσει να θυμάστε τα όνειρά σας

Σύμφωνα με την επιστήμη είναι ο καλύτερος τρόπος
03 Μαΐου 2018 04:30
Αυτή η βιταμίνη θα σας βοηθήσει να θυμάστε τα όνειρά σας

Αν και μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε ακριβώς για ποιο λόγο ονειρευόμαστε και πότε ξεκινήσαμε να το κάνουμε στην εξελικτική ιστορία, ένα είναι βέβαιο, πως όλοι μας ονειρευόμαστε και μάλιστα αρκετές φορές μέσα στον ύπνο μας. Σπάνια όμως ξυπνάμε και μπορούμε να θυμηθούμε με ακρίβεια τα όνειρα μας. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, μία συγκεκριμένη βιταμίνη σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να μας βοηθήσει να θυμόμαστε τα όνειρά μας καλύτερα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Perceptual and Motor Skills βρήκε πως παίρνοντας μια μεγάλη δόση βιταμίνης Β6 πριν τον ύπνο, βοηθάει να θυμόμαστε τα όνειρα μας όταν ξυπνήσουμε. Η έρευνα, η οποία στο δείγμα της περιείχε μόλις εκατό άτομα, χώρισε τους συμμετέχοντες σε δύο γκρουπ. Το ένα λάμβανε 240mg βιταμίνη Β6 πριν τον ύπνο και το άλλο γκρουπ ένα placebo. Η ομάδα που έκανε λήψη της βιταμίνης Β είχε καλύτερα αποτελέσματα από την ομάδα placebo, με πολλούς από τους συμμετέχοντες που πήραν τη βιταμίνη να λένε πως ακόμη και κατά την διάρκεια της μέρας θυμούνταν τα όνειρα τους πιο καθαρά από άλλες φορές.

Παρά το μικρό δείγμα της έρευνας, οι επιστήμονες φάνηκαν σίγουροι για τα αποτελέσματα, λέγοντας πως αυτή η έρευνα θα μπορούσε να είναι η πρώτη σε μια σειρά ερευνών που θα εξετάζουν το συγκεκριμένο ζήτημα.