Κίνδυνος να εκθρονιστεί ο Musk από την Tesla

Θα χάσει τον ρόλο του Προέδρου αλλά θα παραμείνει CEO
29 Απριλίου 2018 04:30
Κίνδυνος να εκθρονιστεί ο Musk από την Tesla

Τον ερχόμενο Ιούνιο οι μέτοχοι της Tesla έχουν το ετήσιο τους meeting για να αποφασίσουν πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την εταιρία. Ένα από αυτά είναι και η απομάκρυνση του Elon Musk από την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Αν και αυτό είναι λίγο δύσκολο να γίνει, η κίνηση δείχνει την πίεση που υπάρχει από τους μετόχους.

Η ιδέα προτάθηκε από τον Jing Zhao της Concord, ένας ακτιβιστής μέτοχος που παρόμοιες προτάσεις έχει κάνει για την Apple και την IBM. Ο λόγος είναι πως επειδή ο Musk συμμετέχει στην SolarCity και SpaceX, δε θα μπορεί να λειτουργήσει ως ανεξάρτητος πρόεδρος. Η πρόταση να φύγει ο Musk από την προεδρεία μάλλον δύσκολα να καρποφορήσει ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγο καιρό ανανεώθηκε το συμβόλαιό του ως CEO για άλλα δέκα χρόνια. Η επίσημη δήλωση της εταιρίας προέτρεπε τους μετόχους να μην ψηφίσουν εναντίον του Musk λέγοντας πως η επιτυχία της εταιρίας θα ήταν αδύνατον να επιτευχθεί χωρίς αυτόν.

Από την μεριά του ο Musk έχει πέσει με τα μούτρα στην δουλειά ενόψει του meeting του Ιουνίου με αναφορές να θέλουν τον δισεκατομμυριούχο και οραματιστή να κοιμάται στα πατώματα για να προλάβει η Tesla τα νούμερα παραγωγής.