Το iOS 11.3.1 φέρει fix για την επισκευή οθόνης από τρίτους

Υποχωρεί η Apple στο “δικαίωμα της επισκευής”;
27 Απριλίου 2018 07:14
Το iOS 11.3.1 φέρει fix για την επισκευή οθόνης από τρίτους

Στις αρχές Απριλίου είχαμε αναφέρει πως με την αναβάθμιση σε iOS 11.3, κάποιοι χρήστες iPhone οι οποίοι είχαν αλλάξει οθόνες από μη εξουσιοδοτημένα service, βρήκαν τις οθόνες τους να μην ανταποκρίνονται στην αφή, ακόμα κι όταν είχαν χρησιμοποιηθεί αυθεντικά ανταλλακτικά. Πολλοί έσπευσαν να υποθέσουν πως με αυτό τον τρόπο η Apple θέλει να αποθαρρύνει τους χρήστες της από την επιλογή μη εξουσιοδοτημένων καταστημάτων service.

Με τη νέα αναβάθμιση όμως σε iOS 11.3.1, η Apple φαίνεται να λύνει αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο στο changelog προειδοποιεί τους χρήστες να μην επιλέγουν μη εξουσιοδοτημένα service, καθώς μπορεί να καταλήξουν με “κακή οπτική ποιότητα” και “μπορεί να μη λειτουργούν σωστά”.

Η Apple έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει ένα τέτοιο θέμα, στο οποίο τα τηλέφωνα σταματούσαν να λειτουργούν εντελώς μετά από service τρίτων. Μετά από βροχή μηνύσεων είχε αναγκαστεί να διορθώσει το πρόβλημα. Τα τελευταία γεγονότα φέρνουν στην επιφάνεια το θέμα του “δικαιώματος της επισκευής”, με το οποίο οι εταιρίες θα έπρεπε να κάνουν διαθέσιμα τα επίσημα ανταλλακτικά και αξεσουάρ σε καταστήματα service τρίτων, δίνοντας τελικά μία εναλλακτική επιλογή στους καταναλωτές που θέλουν να επισκευάσουν τις συσκευές τους, αλλά δε θέλουν να επιλέξουν τα επίσημα (και πιο ακριβά) καταστήματα. Δεδικασμένο υπάρχει, με την Apple να χάνει δικαστική μάχη την οποία η ίδια ξεκίνησε, μηνύοντας ιδιοκτήτη καταστήματος επισκευών στη Νορβηγία.