Zuckerberg: Είναι πιο εύκολο για την A.I. να εντοπίσει ρώγες παρά ρητορική μίσους

Δηλώσεις στο πλαίσιο ανακοίνωσης εσόδων πρώτου τριμήνου
26 Απριλίου 2018 08:47
Zuckerberg: Είναι πιο εύκολο για την A.I. να εντοπίσει ρώγες παρά ρητορική μίσους

Μαζί με την ανακοίνωση των εσόδων του Facebook για το πρώτο τρίμηνο του 2018, ύψους $11.97 δισεκατομμυρίων, ο Mark Zuckerberg προέβη και σε μία συνεδρία ερωταπαντήσεων μαζί με άλλα στελέχη του Facebook. Ένα ενδιαφέρον κομμάτι αυτών, αφορούσε την τεχνητή νοημοσύνη και το ρόλο των αλγορίθμων της στον εντοπισμό επιβλαβούς περιεχομένου στην πλατφόρμα του Facebook. Για παράδειγμα, η A.I. δεν έχει αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα στον εντοπισμό της ρητορικής μίσους αλλά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στον εντοπισμό τρομοκρατικού περιεχομένου. Ο Zuckerberg δήλωσε επί του θέματος:

Είναι πολύ ευκολότερο να δημιουργήσεις ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει μία ρώγα παρά ρητορική μίσους.

Το Facebook έχει μακρά παράδοση στο “κατέβασμα” εικόνων γύμνιας, ενώ έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο κριτικής όταν πρόκειται για εικόνες τέχνης ή ευαισθητοποίησης σε ορισμένα θέματα, όπως ο θηλασμός και ο καρκίνος του μαστού. Ο Zuckerberg συνέχισε την ανάλυσή του:

Ένα από τα πράγματα για τα οποία επικρινόμαστε και νομίζω δικαίως, είναι το πως είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε πολύ καλύτερα τις πολιτικές μας περί γύμνιας για παράδειγμα, παρά περί ρητορικής μίσους. Ο λόγος για αυτό είναι πως είναι πολύ ευκολότερο για μία AI να εντοπίσει μία ρώγα από το να διαπιστώσει τι είναι γλωσσικά η ρητορική μίσους, οπότε αυτό είναι κάτι που νομίζω πως θα βελτιώσουμε και θα γίνουμε καλύτεροι με τον καιρό. Αυτά δεν είναι προβλήματα χωρίς λύση.