Ο Tim Cook θεωρεί ότι η ένωση MacOS με iOS δεν είναι μια καλή ιδέα

"Δε νομίζω ότι είναι αυτό που θέλουν οι χρήστες" 
21 Απριλίου 2018 15:19
Ο Tim Cook θεωρεί ότι η ένωση MacOS με iOS δεν είναι μια καλή ιδέα

Σε πρόσφατη συνέντευξη του που παραχώρησε στην The Sydney Morning Herald, ο ισχυρός άνδρας της Apple, Tim Cook, ξεκαθάρισε ευθέως το ζήτημα της ένωσης των mobile και desktop λειτουργικών συστημάτων της εταιρίας. Διέψευσε μια και καλή την γενική αίσθηση που υπήρχε, πως η Apple εργάζεται προς την κατεύθυνση όπου τα iPhone και iPad θα τρέχουν το ίδιο λειτουργικό με τα Macs. 

Συγκεκριμένα, το σημείο της συνέντευξης που έχει όλο το "ζουμί" είναι το εξής:

Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να "νερουλιάσουμε" το ένα για χάρη του άλλου. Και τα δυο είναι απίθανα. Ένας από τους λόγους που και τα δύο είναι απίθανα είναι το γεγονός πως τα έχουμε σπρώξει έτσι ώστε να κάνουν ότι κάνουν πολύ καλά. Και αν ξεκινήσεις να ενοποιείς αυτά τα δύο...τότε ξεκινάς να κάνεις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. 

Οπότε ίσως η εταιρία να ήταν πιο αποδοτική στο τέλος της ημέρας. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Ξέρετε είναι να δίνουμε στον κόσμο πράγματα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να αλλάξει τον κόσμο, να εκφράσει το πάθος του, να εκφράσει τη δημιουργικότητα του. Οπότε αυτή η ένωση που κάποιοι φίλοι είναι τόσο προσκολλημένοι σε αυτή την ιδέα, δεν νομίζω πως είναι αυτό που θέλουν οι χρήστες μας. 

Γίνεται κατανοητό πως στα σχέδια της Apple δεν υπάρχει η ενοποίηση των MacOS και iOS. Ωστόσο, πρόσφατες φήμες θέλουν την εταιρία του Κουπερτίνο να κυκλοφορεί εργαλεία που θα επιτρέπει στους developers να φτιάχνουν μια ενιαία εφαρμογή που θα τρέχει σε MacOS και iOS.