Το Facebook ετοιμάζει τα δικά του chip;

Αγγελία εργασίας αποκαλύπτει
20 Απριλίου 2018 04:27
Το Facebook ετοιμάζει τα δικά του chip;

Εταιρίες όπως οι Apple και Samsung είναι απολύτως λογικό να εργάζονται - πέρα του τομέα του software - και σε εκείνον του hardware, κατασκευάζοντας τους δικούς τους επεξεργαστές (βλ. A11 Bionic και Exynos 8895), επιχειρήσεις όπως το Facebook όμως; Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά μάλλον ναι, αφού φαίνεται πως ο κοινωνικός γίγαντας ασχολείται παράλληλα και με την παραγωγή των δικών του chip.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, νέα αγγελία εργασίας στον επίσημο σύνδεσμο της επιχείρησης του Zuckerberg αποκαλύπτει. Η εν λόγω θέση ζητά να απασχολήσει έναν υπεύθυνο "ανάπτυξης end-to-end SoC/ASIC, firmware και driver", κάτι που ίσως δεικνύει το αρχικό ακόμη στάδιο του όλου εγχειρήματος. Η μη πρότερη ενασχόληση του Facebook με hardware μας αφήνει κυριολεκτικά δίχως εικασίες, αφού θα μπορούσε να απευθύνετε τόσο σε έξυπνες συσκευές, σε κάποιο media-player (δεδομένης της επένδυσης του στο πρωτότυπο περιεχόμενο), ή ακόμη και σε κάποια κινητή συσκευή (όπως η τότε συνεργασία του με την HTC για την ανάπτυξη του HTC First Facebook Phone).

Άγνωστη παραμένει τόσο η εγκυρότητα της "μετάφρασης" της είδησης, όσο και η ημερομηνία όπου θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάποια επίσημη δήλωση. Κρίνοντας από το πόσο αρχικό μοιάζει ακόμη το στάδιο όλου αυτού, ένα αόριστο χρονοδιάγραμμα μπορεί να άγγιζε ακόμη και το 2020.