Οι ψηφιακές "έξυπνες" πινακίδες έρχονται στο Ντουμπάι

Για να λύσουν τα χέρια των κατόχων
14 Απριλίου 2018 08:11
Οι ψηφιακές

Οι πινακίδες οχημάτων είναι ένα κομμάτι που έχει μείνει ως επί το πλείστον απαράλλαχτο εδώ και έναν αιώνα. Εδώ και χρόνια συζητιέται πως οι ψηφιακές πινακίδες θα είναι το μέλλον και τώρα το Ντουμπάι είναι έτοιμο να τις δοκιμάσει.

Σύμφωνα με το BBC οι δοκιμές των ψηφιακών “έξυπνων” πινακίδων θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα. Το αρμόδιο τμήμα Δρόμων και Μεταφορών του Ντουμπάι ισχυρίζεται πως οι ψηφιακές πινακίδες θα διευκολύνουν τις υπηρεσίες σε περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής, ενώ η ζωή των κατόχων των οχημάτων θα γίνει ευκολότερη με την άμεση ανανέωση άδειας, πληρωμή διοδίων, χρεώσεις πάρκινγκ, πρόστιμα τροχαίας και άλλα, χωρίς γραφειοκρατία.

Ωστόσο υπάρχουν και αντιδράσεις, αφού η ενσωμάτωση GPS στις πινακίδες εγείρει ανησυχίες περί ιδιωτικότητας. Επίσης, ο αριθμός των πινακίδων θα μπορεί να αλλάξει απομακρυσμένα από την Αρχή Μεταφορών, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε κάποιος να χακάρει τις πινακίδες. Και οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο, αφού μένει να αποδειχτεί από τις δοκιμές το κατά πόσο μπορεί να αντέξει η τεχνολογία αυτή το ξηρό κλίμα και τις υψηλές θερμοκρασίες του Ντουμπάι.

Tags: