Το App Store εξακολουθεί να έχει σχεδόν τα διπλάσια έσοδα από το Play Store

Η Google μειώνει σιγά-σιγά το χάσμα μεταξύ των εταιριών
11 Απριλίου 2018 04:15
Το App Store εξακολουθεί να έχει σχεδόν τα διπλάσια έσοδα από το Play Store

Η τελευταία απογραφή που πραγματοποιεί καθιερωμένα πλέον (κάθε τρίμηνο) μία εκ των μεγαλυτέρων εταιριών ανάλυσης δεδομένων έρχεται για να δώσει στο φως της δημοσιότητας μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Η πρόσφατη έρευνα της App Annie λοιπόν δεικνύει για ακόμη μια φορά πως το κατάστημα εφαρμογών κινητών συσκευών της Google απέχει χιλιόμετρα από εκείνο της Apple. Για την ακρίβεια, το App Store εξακολουθεί να έχει τα διπλάσια σχεδόν έσοδα από εκείνα του Play Store. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες της iOS πλατφόρμας ξοδεύουν κατά 85% περισσότερα χρήματα στην αγορά software απ’ ότι εκείνοι του Android.

Αυτό δεν συνεπάγεται βέβαια με στασιμότητα, αφού σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 το χάσμα μεταξύ των δύο εταιριών σε αυτόν τον τομέα έχει μειωθεί αισθητά. Σημαντικό παράγοντα σε αυτό έπαιξε σίγουρα η αλματώδης άνθηση του mobile-gaming, την οποία ευνόησε κατά πολύ η κυκλοφορία της έβδομης έκδοσης του λειτουργικού (βλ. Android Nougat) και η ανάπτυξη του Vulcan API. Από την άλλη βέβαια, τα 19.2 και τα 8.2 δισεκατομμύρια συνολικά downloads εφαρμογών του Play Store και του App Store αντίστοιχα, φανερώνουν ένα ακόμη πράγμα, πως και η Apple κοντοζυγώνει με τη σειρά της την Google σε ένα διαφορετικό - αλλά εξίσου σημαντικό - τομέα, σε αυτό της χρήσης των εφαρμογών.

Παρά λοιπόν την εξαιρετικά περιορισμένη γκάμα συσκευών (ελέω της στοχοποίησης της high-end κατηγορίας), παρά το αισθητά μικρότερο πλήθος εφαρμογών, και παρά την έλλειψη χρηστών, η Apple καταφέρνει για ακόμη ένα τρίμηνο να χαίρει των περισσοτέρων εσόδων, καλύπτοντας παράλληλα το χάσμα του πλήθους των συνολικών downloads με πελάτες που (ως μέσο όρο) κάνουν χρήση περισσοτέρων από 9 εφαρμογές καθημερινά και 30 μηνιαία. Με λίγα λόγια, οι καταναλωτές των iPhone και iPad δείχνουν να επενδύουν περισσότερο στις συσκευές τους, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Τέλος, η εν λόγω απογραφή καθιστά ξεκάθαρο το πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στη ζωή μας οι έξυπνες συσκυές, δεδομένου του συνολικού πλήθους κερδών και για τις δύο εταιρίας, ύψους σχεδόν $20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.