WhatsApp: Συλλέγουμε ελάχιστες πληροφορίες χρηστών

Οι δηλώσεις της εταιρείας μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica
10 Απριλίου 2018 04:30
WhatsApp: Συλλέγουμε ελάχιστες πληροφορίες χρηστών

Αδιαμφισβήτητα ο όμιλος του Facebook διανύει μια περίοδο κρίσης, προσπαθώντας να επανορθώσει αλλά και να διορθώσει το ότι κατέληξε στη διαρροή των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών. Εκτός από τις δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Instagram, ο όμιλος κατέχει και λειτουργεί και ένα από τα πιο δημοφιλή messaging apps, το WhatsApp.

Εν όψει των ριζικών αλλαγών που σκοπεύει να κάνει η κεντρική διοίκηση των διαδικτυακών κολοσσών, αποφάσισε να βγάλει και μια νέα ανακοίνωση ο οποία αφορά την εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων, πληροφορώντας τους χρήστες πως για αρκετό καιρό τώρα, συλλέγει πολύ περιορισμένο αριθμό πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες της. Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι συνομιλίες μεταξύ των χρηστών είναι πλήρως κρυπτογραφημένες (end-to-end encrypted) κάτι που κάνει την εταιρεία να μην έχει άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα των εκπροσώπων της εταιρείας, ο Vivek Wadhwa, επιχειρηματίας και ακαδημαικός του χώρου, δήλωσε πως “Τα μηνύματα είναι πλήρως κρυπτογραφημένα και μπορεί να είναι όσο ασφαλή ισχυρίζεται η WhatsApp. Ωστόσο τα metadata αυτών των συνομιλιών και των κλήσεων, είναι αυτά που συλλέγει η εταιρεία και μοιράζεται με την πλατφόρμα του Facebook.“