Κάμερα που χάθηκε στην θάλασσα ξαναβρήκε τον ιδιοκτήτη της μετά από 2 χρόνια

Η Canon PowerShot G12 που ταξίδεψε πάνω από 240 χλμ.
31 Μαρτίου 2018 04:00
Κάμερα που χάθηκε στην θάλασσα ξαναβρήκε τον ιδιοκτήτη της μετά από 2 χρόνια

Η Serina Tsubakihara είχε σαν χόμπι την κατάδυση και την λήψη φωτογραφιών του βυθού της θάλασσας αλλά και των πλασμάτων που κατοικούν σε αυτόν. Πριν από δύο χρόνια όμως σε μία κατάδυση της στην ακτή Ishigaki στην Okinawa, η κάμερα γλίστρησε από τα χέρια της και χάθηκε από το οπτικό της πεδίο. Η Serina στενοχωρήθηκε που έχασε την κάμερα της μέσα στην οποία είχε τόσες φωτογραφίες υποθέτοντας πως δε θα την ξαναδεί.

Για αυτόν το λόγο η Serina έμεινε έκπληκτη όταν μια φίλη της επικοινώνησε μαζί της μετά από δύο χρόνια λέγοντας της πως φωτογραφίες από την κατάδυση που έχασε την κάμερα της έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Σύντομα έμαθε πως η κάμερα της μια Canon PowerShot G12 που ήταν κλεισμένη μέσα σε μια αδιάβροχη θήκη ξεβράστηκε σε μια παραλία της Ταιβάν 240 χλμ. μακριά από το σημείο της κατάδυσης. Αυτοί που τη βρήκαν ήταν μαθητές ενός σχολείου που καθάριζαν την παραλία και όταν άνοιξαν την θήκη είδαν πως η κάμερα μέσα ήταν άθικτη. Μετά από συζήτηση αποφάσισαν από κοινού να ανοίξουν την κάμερα και μέσω των φωτογραφιών να προσπαθήσουν να βρουν τον ιδιοκτήτη της. Στη συνέχεια ανάρτησαν φωτογραφίες στο Facebook μαζί με μηνύματα στα Ιαπωνικά και στα Κινέζικα και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 10.000 κοινοποιήσεις.

 

 Μια φίλη της Serina έτυχε να δει της φωτογραφίες και την ενημέρωσε πως η κάμερα της βρέθηκε στην Ταιβάν. Η Serina επιβεβαίωσε το γεγονός ότι πρόκειται για την δικιά της κάμερα και δήλωσε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα κάνει το ταξίδι για να την παραλάβει και να ευχαριστήσει προσωπικά τους μαθητές που την βρήκαν.