Στο μικροσκόπιο των αρχών η Tesla μετά από θανατηφόρο τροχαίο

Τα μπλεξίματα της εταιρίας έχουν επηρεάσει τη μετοχή της
29 Μαρτίου 2018 04:00
Στο μικροσκόπιο των αρχών η Tesla μετά από θανατηφόρο τροχαίο

Νέα μπλεξίματα με την αρχή ασφαλείας μέσων μεταφοράς των ΗΠΑ έχει η Tesla με αιτία το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες σε μια από τις κεντρικές οδούς της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα στο ατύχημα συμμετείχε ένα Tesla Model X το οποίο μετά την σύγκρουση του με το κεντρικό διαχωριστικό των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας, αναφλέχθηκε ενώ στη συνέχεια δύο ακόμα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν επάνω του. Δυστυχώς ο οδηγός του Tesla απεβίωσε στο νοσοκομείο λόγω των τραυματισμών του.

Η έρευνα που ξεκίνησε το National Transportation Safety Board αφορά το κατά πόσο ευθύνεται το αυτοκίνητο για την συντριβή αλλά και για το αν αυτό πληρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, δείχνουν το μπροστινό μέρος του Model X πλήρως διαλυμένο, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί αν για αυτό φταίει η σύγκρουση ή οι διασώστες που το διαστρέβλωσαν για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό.

Η εταιρία στις πρώτες δηλώσεις της, κάνει λόγο για πολύ μικρή πιθανότητα αιτίας του αυτόνομου συστήματος οδήγησης, αν αυτό πιστοποιηθεί πως ήταν ενεργοποιημένο, καθώς πάνω από 85 χιλιάδες φορές, το συγκεκριμένο κομμάτι δρόμου έχει οδηγηθεί από το αυτόνομο σύστημα χωρίς κανενός είδους ατύχημα.

Όπως ήταν λογικό, η όλη εμπλοκή της εταιρίας της έχει επηρεάσει την τιμή της μετοχής αλλά και τη λειτουργία της, καθώς πολλοί επενδυτές φοβήθηκαν μετά τα γεγονότα. Πάντως η Tesla έκανε γνωστό πως αναμένει να συνεργαστεί με τις αρχές σε όλα τα επίπεδα με σκοπό να αποφανθεί το τι πραγματικά έγινε την ώρα του δυστυχήματος.