Και το Playboy διαγράφει τον Facebook λογαριασμό του

Συνεχίζει να αυξάνεται το κίνημα #DeleteFacebook 
29 Μαρτίου 2018 05:30
Και το Playboy διαγράφει τον Facebook λογαριασμό του

Με ένα δελτίο Τύπου το Playboy ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το Facebook. Το Playboy Enterprises διαχειρίζεται λογαριασμούς που εμφανίζουν περιεχόμενο σε 25 εκατομμύρια οπαδούς του brand. H απόφαση του Playboy να αποσυρθεί από το κοινωνικό δίκτυο έρχεται να προστεθεί στο κύμα αντιδράσεων ενάντια στο Facebook για το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica.

Τα πρόσφατα νέα για την υποτιθέμενη κακοδιαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook, παγίωσαν την απόφαση μας να αναστείλουμε την δραστηριότητα μας στην πλατφόρμα. Υπάρχουν πάνω από 25 εκατομμύρια οπαδοί που παρακολουθούν τις σελίδες μας στο Facebook και δεν θέλουμε να ήμαστε συνένοχοι στην έκθεσή τους στις προαναφερθείσες πρακτικές.

Αν μια εταιρία σαν το Playboy, που παρά το γεγονός ότι έχει χάσει την παλιά του αίγλη, επιλέγει να διαγράψει τους λογαριασμούς του στο Facebook όπου διατηρούσε τη μεγαλύτερη βάση χρηστών του σε σχέση με άλλες πλατφόρμες, αυτό σημαίνει ότι το κοινωνικό δίκτυο έχασε μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του στα μάτια του κόσμου. Το ερώτημα πλέον είναι εάν αυτή η τάση συνεχίσει, ποιος θα αναδειχθεί βασιλιάς στα social media;