Πώς να σβήσετε τον Facebook λογαριασμό σας

Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε το μεγαλύτερο social media δίκτυο;
25 Μαρτίου 2018 07:34
Πώς να σβήσετε τον Facebook λογαριασμό σας

Το κίνημα #deletefacebook βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην επικαιρότητα, ενώ ο ίδιος ο Mark Zuckerberg ισχυρίζεται πως δεν έχει παρατηρήσει κάποια αξιοσημείωτη μείωση χρηστών. Είναι ο κόσμος άραγε έτοιμος να εγκαταλείψει το μεγαλύτερο social media δίκτυο με δισεκατομμύρια χρήστες; Ποια είναι η εναλλακτική;

Όπως και να έχει, όσοι θέλουν να προχωρήσουν και να διαγράψουν το λογαριασμό τους, ίσως να διαπιστώσουν πως δεν είναι τόσο απλό. Καταρχάς, πρέπει να κατεβάσετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες που υπάρχουν στο προφίλ σας. Τις φωτογραφίες, τα posts, τα likes, τις συνομιλίες, τις IP διευθύνσεις κ.α. Για να κατεβάσετε το αρχείο σας επιλέξτε τα “Settings” και έπειτα το “Download a copy of your Facebook data” στο κάτω μέρος των General Account Settings. Πατήστε “Start My Archive” και το αρχείο σας θα αρχίσει να κατεβαίνει.

Τώρα είστε έτοιμοι για διαγραφή του λογαριασμού σας. Υπόψιν πως όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, δε θα μπορείτε να τον επαναφέρετε. Επιλέγοντας αυτό εδώ το link οδηγείστε στη σελίδα διαγραφής η οποία είναι έντεχνα κρυμμένη καθώς δεν υπάρχει η επιλογή διαγραφής στα settings. Επιλέγοντας το “Delete My Account”, ο λογαριασμός σας μπαίνει στη διαδικασία διαγραφής και δεν είναι πλέον εμφανής σε άλλους.

Η διαγραφή θα έρθει μετά από μερικές μέρες, ενώ μπορεί να διαρκέσει έως και 90 μέρες για την πλήρη διαγραφή. Προσοχή! Αν κάνετε log in στο λογαριασμό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το αίτημα διαγραφής θα ακυρωθεί αυτόματα. Τι μένει πίσω; Σχόλια που έχετε κάνει σε posts φίλων, αντίγραφα ορισμένων δεδομένων στην database του Facebook, τα οποία όμως υπόσχεται η εταιρία πως δεν περιέχουν στοιχεία που μπορούν να σας ταυτοποιήσουν.

Είστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα; Αν ναι, τι έχετε επιλέξει ως εναλλακτική;

Tags: