Η Amazon κατασκευάζει drone το οποίο καταλαβαίνει ανθρώπινες χειρονομίες

Τέλος τα χειριστήρια
23 Μαρτίου 2018 05:30
Η Amazon κατασκευάζει drone το οποίο καταλαβαίνει ανθρώπινες χειρονομίες

Πολλές είναι οι εταιρίες οι οποίες αναπτύσσουν τεχνολογίες για τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα, εκ των οποίων αρκετές δεν εμπορεύονται τέτοιο εξοπλισμό. Για παράδειγμα οργανισμοί όπως η Samsung και η Amazon κατασκευάζουν διάφορες τεχνολογίες για drones ενώ καμία από τις δύο δεν πουλάει drones.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες που πηγάζουν από μια αίτηση κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας, η Amazon ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα drone το οποίο θα είναι ικανό να καταλάβει τις κινήσεις των χεριών των ανθρώπων καθώς και φωνητικές εντολές. Αν και η εταιρία δεν έχει αναφέρει κάτι, εικάζουμε πως το project αυτό στοχεύει στην κατασκευή τέτοιων συσκευών οι οποίες θα μπορούν να παραδίδουν δέματα χωρίς την ανάγκη κάποιου χειριστή.  

Συγκεκριμένα, μέσα στην αναλυτική αίτηση που κατέθεσε η εταιρία, αναφέρει πως το εν λόγω drone θα είναι εξοπλισμένο με διάφορους αισθητήρες όπως, φωτός, ήχου και βαρύτητας αλλά και άλλες συσκευές όπως ηχεία και προτζέκτορες laser. Όλο το παραπάνω αποτελεί ένα project που πιθανόν να αναπτύσσει η Amazon ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα γίνει τελικό προϊόν.