Η Amazon γίνεται η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο

Εκθρονίζει την Google με μερικά δις διαφορά
23 Μαρτίου 2018 05:00
Η Amazon γίνεται η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο

Η ξέφρενη πορεία της Amazon δεν έχει τέλος, με την επιτυχία της αυτή να αντικατοπτρίζεται πλήρως και στην αξία των μετοχών της. Τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρία γνώρισε μεγαλύτερη των προσδοκιών άνθιση, κυρίως ελέω της προσφοράς υπηρεσιών όπως το Amazon Prime, της σειράς έξυπνων προϊόντων της που ενσωμάτωναν την Alexa, του συστήματος πληρωμών Go, καθώς και της πρόσφατης εξαγοράς της αλυσίδας καταστημάτων Whole Foods.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου να βρεθεί στη δεύτερη θέση της λίστας με τις πολυτιμότερες εταιρίες στον κόσμο, με τη συνολική αξία των μετοχών της να εκτιμάται περίπου στα $768 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα ποσό που ξεπερνά κατά $52 ολόκληρα δις εκείνο της μητρικής εταιρίας της Google, εκθρονίζοντας ουσιαστικά την Alphabet και αφήνοντας την στη τρίτη θέση. Αν και κατάφερε να μειώσει αισθητά τη διαφορά της από την Apple, εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη να κρατά την πρωτιά με την αξία των μετοχών της να ανέρχεται στα $889 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άγνωστο παραμένει βέβαια το ενδεχόμενο πτώσης της Amazon στην πρότερή της θέση, δεδομένου του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη βιομηχανία, σχετικά με την άνομη χρήση προσωπικών δεδομένων χρηστών διαφορών πλατφορμών από third-party εταιρίες. Πλήθος μικροεπενδυτών βρέθηκαν να πωλούν τις μετοχές που διέθεταν από Facebook, Twitter και άλλες υπηρεσίες ύστερα αυτής της αποκάλυψης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί και το Amazon στο επίκεντρο του κυκεώνα αυτού.