Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο με αυτόνομο όχημα είναι γεγονός

Όχημα της Uber σκοτώνει πεζό
21 Μαρτίου 2018 05:30
Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο με αυτόνομο όχημα είναι γεγονός

Σοκ έχει προκληθεί από την είδηση που καταφθάνει από την Αριζόνα των ΗΠΑ, η οποία θέλει νεκρή την 49χρονη Elaine Herzberg, μετά από την σύγκρουσή της με αυτόνομο όχημα της εταιρίας Uber, αργά την Κυριακή. Η εφεδρική οδηγός που διέθετε το όχημα, Rafaela Vasquez δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ωστόσο λίγο μετά έχασε τη μάχη λόγω των τραυματισμών που υπέστη.

Αν και ακόμα οι κατάσταση του ατυχήματος είναι θολή, η Αρχηγός της αστυνομίας, Sylvia Moir δήλωσε σε συνέντευξή της πως υπάρχουν πιθανότητες να μην ευθύνεται το αυτόνομο όχημα αλλά ούτε και η εφεδρική οδηγός της εταιρίας για την σύγκρουση, ωστόσο αυτό αναμένεται αν αποφανθεί. Τα έως τώρα συλλεγόμενα στοιχεία θέλουν το αυτοκίνητο να κατευθυνόταν με περίπου 60 km/h κατά την ώρα του ατυχήματος, ταχύτητα που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν άνω του επιτρεπόμενου ορίου. Διάσταση μετάξυ των απόψεων για την νόμιμη ταχύτητα έχει προκύψει, καθώς η αστυνομία ισχυρίζεται πως το όριο είναι τα 55 km/h ενώ φωτογραφία που τραβήχτηκε από το Google Street View τον Ιούλιο δείχνει όριο 72 km/h.

Στην ανάκρισή της, η εφεδρική οδηγός του οχήματος δήλωσε πως όλα έγιναν αστραπιαία και πως η Herzberg εμφανίστηκε από το πουθενά. Μετά από εξέταση των βίντεο που καταγράφηκαν από τις κάμερες του αυτοκινήτου, το αστυνομικό σώμα λέει πως η σύγκρουση με αυτή την ταχύτητα και τις συνθήκες δε θα μπορούσε να αποφευχθεί ακόμα και να οδηγούσε η Rafaela Vasquez.

Περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση συλλέγονται και οι αρχές θα φτάσουν σύντομα στη λήψη της απόφασης σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. Η Uber διακόπτει προσωρινά τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στην Αριζόνα.