Η Apple χρειάζεται ένα τρομακτικό αριθμό οθονών για το 2018

Η παραγγελία μαμούθ θα μπορούσε να φτάσει τα 270 εκατομμύρια
20 Μαρτίου 2018 05:30
Η Apple χρειάζεται ένα τρομακτικό αριθμό οθονών για το 2018

Όλο και φουντώνουν οι φήμες από τους προμηθευτές οθονών της Apple από την Taiwan ότι η εταιρία του Cupertino ετοιμάζει μια παραγγελία μαμούθ από τους προμηθευτές της. Η Apple φαίνεται πως ζητά συνολικά το τρομακτικό ποσό των 270 εκατομμυρίων οθονών, με τα νούμερα να αφορούν και τις συσκευές που θα λανσάρει η εταιρία την φετινή χρονιά.

Όσον αφορά τις OLED οθόνες η Apple θέλει 110 με 130 εκατομμύρια πάνελ, εκ των οποίων τα 70 με 80 εκατομμύρια προορίζονται για το iPhone X και μια βελτιωμένη του έκδοση στο ίδιο μέγεθος. Οι υπόλοιπες οθόνες θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενός φθηνότερου μοντέλου. Οι πηγές αναφέρουν επίσης πως η Samsung θα συνεχίζει να κατασκευάζει την συντριπτική πλειοψηφία των OLED οθονών της Apple, με την LG να προσπαθεί να κερδίσει την δεύτερη θέση το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επίσης 60 με 70 εκατομμύρια 6.1-inch all-screen LTPS panels θα πάνε στην κατασκευή ενός νέου iPhone καθώς αλλά τόσα LTPS panels σε 4.7 και 5.5 ίντσες θα χρειαστούν για την κατασκευή των iPhone 8, iPhone SE και iPhone 7.

Μπορεί η Apple να μην πέτυχε τον αριθμό πωλήσεων που θα ήθελε, πάρα την εξαιρετική πορεία του iPhone X, η εταιρία δείχνει πως περιμένει να τα πάει καλύτερα τον τρέχον οικονομικό έτος και να έχει καλύτερες επιδόσεις με το νέο line up για την φετινή χρονιά.