Η Nectome θέλει να κάνει ψηφιακό το περιεχόμενο του εγκεφάλου σας

Δυστυχώς όμως η διαδικασία είναι θανάσιμη
16 Μαρτίου 2018 06:00
Η Nectome θέλει να κάνει ψηφιακό το περιεχόμενο του εγκεφάλου σας

Η start up Nectome έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται προπληρωμές για να διατηρήσει τον εγκέφαλο σας, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να ξαναχτίσουν τη συνείδησή σας χρησιμοποιώντας τον καλοδιατηρημένο σας εγκέφαλο. Εκ πρώτης όψεως το εγχείρημα μοιάζει απίθανο, ειδικά με την παρούσα τεχνολογία, ο Edward Boyden του ΜΙΤ όμως πιστεύει το αντίθετο. O Boyden πιστεύει πως η διατήρηση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όλες οι συνάψεις να είναι ορατές με το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο είναι δυνατή. Μάλιστα κέρδισε ένα βραβείο $80.000 εφαρμόζοντας την ίδια τεχνική επιτυχώς με τον εγκέφαλο ενός γουρουνιού.

Δυστυχώς όμως όποιος επιλέξει να υποβάλλει τον εαυτό του στην διαδικασία δε θα επιβιώσει. Η διαδικασία αφορά ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο τέλος της ζωής τους. Η εταιρία πιστεύει πως η διαδικασία θα είναι πλήρως νόμιμη στις χώρες που επιτρέπουν τους ασθενείς να δίνουν τέλος στην ζωή τους με τη βοήθεια γιατρού.

Αν και η διαδικασία συλλογής δεδομένων από τον εγκέφαλο δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη και είναι άγνωστο αν θα τελειοποιηθεί ποτέ, δεν έχει σταματήσει την εταιρία από το να ξεκινήσει να δέχεται προπληρωμές που φτάνουν τις $10.000. Η Nectome πιστεύει πως oi μελλοντικές πρόοδοι και ανακαλύψεις θα επιτρέψουν τη μεταφορά της ανθρώπινης συνείδησης στον ψηφιακό κόσμο.

Tags: