Οι έξυπνες πόλεις σας δίνουν πίσω το χρόνο σας

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 125 ώρες ετησίως
14 Μαρτίου 2018 05:15
Οι έξυπνες πόλεις σας δίνουν πίσω το χρόνο σας

Η εισαγωγή τεχνολογίας στις υποδομές των πόλεων είτε αυτές είναι καινούργιες είτε παλιές, θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολλές ώρες ετησίως από την καθημερινότητα των πολιτών. Σε μια έρευνα της Juniper Research με σπόνσορα την Intel, εκτιμάται πως οι έξυπνες πόλεις θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν για τους πολίτες τους 125 ώρες τον χρόνο.

Η κίνηση μέσα στην πόλη, η ιατρική περίθαλψη, η δημόσια ασφάλεια και η παραγωγικότητα ήταν οι τέσσερις τομείς που εστίασε η έρευνα. Επιπροσθέτως, οι 20 κορυφαίες έξυπνες πόλεις κατατάχθηκαν και τους δόθηκε ένα σκορ για την ποιότητα ζωής.

Από τις πέντε κορυφαίες πόλεις που επιλέχθηκαν, η μέση ταχύτητα των οχημάτων όταν η κίνηση στους δρόμους είναι στο ζενίθ της, είναι μόλις 6.4 χιλιόμετρα. Αυτή η αργή ταχύτητα κίνησης προκαλεί μποτιλιαρίσματα που αναγκάζουν τους οδηγούς να χάνουν παραπάνω από 70 ώρες τον χρόνο περιμένοντας στο δρόμο. Με την βοήθεια των internet of things συσκευών πάνω από 60 ώρες αναμονής θα μπορούσαν να γλιτώσουν οι οδηγοί, μιας και όλοι θα είχαν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης στους δρόμους και καλύτερή ενημέρωση για τις θέσεις πάρκινγκ.

Παρόμοιες βελτιώσεις και στους υπόλοιπους τομείς θα εξοικονομούσαν πολύτιμο χρόνο για τους πολίτες και τις οικογένειές τους, τον οποίο θα μπορούσαν να το διαθέσουν κάπου αλλού πιο ευχάριστα και παραγωγικά.