Super HDR | Η απάντηση της Vivo στις έως τώρα υλοποιήσεις

Το δυναμικό χρωματικό εύρος 12 φωτογραφιών σε μία
14 Μαρτίου 2018 06:00
Super HDR | Η απάντηση της Vivo στις έως τώρα υλοποιήσεις

Η Vivo ανέβηκε στο βάθρο του διαδικτύου με την ανακοίνωση του νέου της κινητού τηλεφώνου, αφού ήταν η πρώτη συσκευή της αγοράς με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο κάτω από την οθόνη. Μεταξύ των υπόλοιπων ευφάνταστων hardware λύσεων που φέρει στην αγορά το εν λόγω κινητό, πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαφάνιση των περιθωρίων της οθόνης αναλαμβάνει και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το - πλέον trending - top notch, κρύβοντας το μέσα στο σασί του τηλεφώνου.

Φαίνεται όμως πως η εταιρία δεν εστιάζει μόνο σε hardware υλοποιήσεις, αλλά και σε software, παρουσιάζοντας στον κόσμο την τεχνολογία Super HDR. Πρόκειται για την εξέλιξη της γνωστής HDR δυνατότητας της κάμερας που βρίσκεται στα τηλέφωνά μας εδώ και μια δεκαετία περίπου, επιτρέποντας τη σχεδόν ταυτόχρονη λήψη δύο φωτογραφιών με διαφορετικές τιμές έκθεσης. Η AI τεχνολογία της Vivo, συνάμα της δυνατότητας του αισθητήρα να απαθανατίζει 12 ξεχωριστά frames ανά λήψη, επιτρέπουν τη βελτίωση αυτής, με έως και 14 διαφορετικές τιμές έκθεσης. Σύμφωνα με την εταιρία λοιπόν, κάποιου είδους τεχνητής νοημοσύνης αναλύει τη σκηνή, επιλέγει το σωστό exposure για κάθε frame ξεχωριστά, ενώνοντας στο τέλος και τα δώδεκα για τη δημιουργία μιας φωτογραφίας που συγκεντρώνει όλες τις κατά δύναμη χρωματικές πληροφορίες των υπολοίπων.

Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους:

Δυστυχώς η ανακοίνωση της εταιρίας δεν έκανε λόγο για στις συσκευές που θα φέρουν τη Super HDR δυνατότητα, αναφορές όμως από την Κίνα “στοχοποιούν” για κόμη μια φορά το επερχόμενο Vivo Apex.