Οι χρήστες Android είναι πιο πιστοί από αυτούς του iOS

Νέα έρευνα αποκαλύπτει
09 Μαρτίου 2018 08:35
Οι χρήστες Android είναι πιο πιστοί από αυτούς του iOS

Μία έρευνα του Consumer Intelligence Research Partners αποκαλύπτει πως οι χρήστες Android είναι πιο πιστοί στην πλατφόρμα τους από αυτούς του iOS, ενώ σημειώνει πως ο δείκτης αυτός βρίσκεται στο Android σε άνοδο από τα τέλη του 2016.

Η μελέτη λαμβάνει υπόψη το ποσοστό των χρηστών οι οποίοι διατήρησαν το ίδιο λειτουργικό σύστημα αφού αγόρασαν νέα τηλέφωνα το 2017. Το 91% αυτών κράτησε το Android ως την πλατφόρμα επιλογής, ενώ στο iOS το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 86%.

Με μόνο δύο mobile λειτουργικά συστήματα αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως οι χρήστες επιλέγουν ένα, το μαθαίνουν, επενδύουν σε εφαρμογές και αποθήκευση και μένουν σε αυτό.

Το brand loyalty όπως ονομάζεται, έχει περάσει από πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια των ετών. Το iOS είχε τα ηνία το 2013, αλλά από το 2014 η διαρκής άνοδος του Android το έφερε στην κορυφή. Ωστόσο, όπως σημειώνει και το CIRP, το ποσοστό αυτών που αλλάζουν είναι διαφορετικό από το συνολικό αριθμό ανθρώπων που αλλάζουν λογισμικό.

Ξέρουμε πως το Android έχει μεγαλύτερη βάση χρηστών από το iOS και εξαιτίας αυτής της μεγαλύτερης βάσης, ο απόλυτος αριθμός των χρηστών που αλλάζουν από το iOS στο Android είναι ίσος ή μεγαλύτερος από τον απόλυτο αριθμό των χρηστών που αλλάζουν από το Android στο iOS. Κοιτώντας τους απόλυτους αριθμούς χρηστών με αυτόν τον τρόπο τείνει να υποστηρίζει ισχυρισμούς που θέλουν το iOS να κερδίζει περισσότερους πρώην Android χρήστες από ότι το Android κερδίζει πρώην iOS χρήστες.