Η Alexa τρομάζει τους χρήστες με το ξαφνικό και απρόκλητο γέλιο της

Εργάζεται πάνω στην λύση του προβλήματος η Amazon
09 Μαρτίου 2018 06:00
Η Alexa τρομάζει τους χρήστες με το ξαφνικό και απρόκλητο γέλιο της

Πλήθος χρηστών της voice assistant της Amazon, Alexa, αναφέρουν πως η εικονική βοηθός ξεκίνησε να γελάει χωρίς κανένα λόγο προκαλώντας ρίγη τρόμου στους ιδιοκτήτες της, οι οποίοι με την σειρά τους έσπευσαν να μοιραστούν το περίεργο και τρομακτικό γεγονός στα social media. Συγκεκριμένα ένα μέλος του Reddit δήλωσε τα εξής για την δική του εμπειρία:

Προσπαθούσα να κλείσω κάποια φώτα αλλά αυτά συνέχισαν να ανάβουν. Μετά την τρίτη φορά η Alexa σταμάτησε να αποκρίνεται και ακούστηκε ένα σατανικό γέλιο. Το γέλιο δεν ήταν με την φωνή της Alexa, ακούστηκε σαν ένας κανονικός άνθρωπος. Η γυναίκα μου ήταν εκεί όταν συνέβη. Ακόμη ανατριχιάζω όταν το σκέφτομαι.

Ο συγκεκριμένος χρήστης δεν ήταν ο μόνος βέβαια που έτυχε να βιώσει ένα τέτοιο περιστατικό, δεκάδες άλλοι ανέφεραν ακριβώς το ίδιο, πως η Alexa ανταποκρινόταν γελώντας σε διάφορες ερωτήσεις ή ξεκινούσε να γελάει από μόνη της.  

Ένας χρήστης του Twitter μάλιστα κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο την Alexa να γελάει.

Τα γέλια δείχνουν να συμβαίνουν τυχαία, πολλοί όμως λένε πως παρακολουθούσαν τηλεόραση την στιγμή που συνέβαινε. Πιθανότατα αυτή η συμπεριφορά της εικονικής βοηθού να οφείλεται σε κάποιο bug, σε μια πρόσφατη ενημέρωση του λογισμικού ή σε κάποιο κακόβουλο λογισμικό που μόλυνε ορισμένες συσκευές. Η Amazon δήλωσε πως εργάζεται για να επιλύσει το ζήτημα χωρίς να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για την φύση του προβλήματος.