Το Spotify μπλοκάρει τη λειτουργία παράνομων εφαρμογών 

Προτρέπει τους χρήστες στην αγορά μιας premium συνδρομής

Το Spotify μπλοκάρει τη λειτουργία παράνομων εφαρμογών

Το τεχνολογικό μέλλον δομείται στην αρχή του αφορισμού της ιδιοκτησίας, η οποία θυσιάζεται στο βωμό της απλότητας που προσφέρει μια καλά οριοθετημένη παροχή υπηρεσιών. Πλατφόρμες όπως το Spotify, το Netflix, το Amazon Prime και το πιο πρόσφατο Game Pass του Xbox ανθίζουν με εκθετικούς ρυθμούς, αφού υπόσχονται - και παραδίδουν - μιας εμπειρία δίχως πολύπλοκες σπαζοκεφαλιές. Μόλις ένα click μακριά και “όλο” το ψηφιακό περιεχόμενο του κόσμου βρίσκεται διαθέσιμο στην έξυπνη συσκευή σας (βλ. Τηλεόραση, Τηλέφωνο, Κονσόλα, Υπολογιστής κ.α.). Μουσική, ταινίες, σειρές και παιχνίδια αντιστοίχως, έναντι ενός εξαιρετικά χαμηλού, μηνιαίου αντιτίμου. Παρά βέβαια τη ραγδαία αύξηση χρηστών που γνωρίζουν όλες τους, η χρήση πειρατικού περιεχομένου (ακόμη και των ίδιων των εφαρμογών τους) καλά κρατεί.

Η Android έκδοση του Spotify βρίσκεται χρόνια τώρα σε “σπασμένη” μορφή στα ‘γνωστά άγνωστα’ σοκάκια του διαδικτύου. Το περιβόητο apk. χαρίζει premium δυνατότητες δίχως να απαιτεί μάλιστα σε κάποιες εκδοχές του ούτε τη σύνδεση του χρήστη. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν γινόταν να μη φτάσει στα αυτιά της εταιρίας, η οποία προσπαθούσε τους τελευταίους μήνες να βρει κάποιο server-side τρόπο έτσι ώστε να ταυτοποιεί σε πρώτο χρόνο τη χρήση αυτής, και ύστερα να μπλοκάρει την πρόσβαση της. Δεν έχει παρά δύο ημέρες όπου ανυποψίαστοι χρήστες βρέθηκαν να έχουν λάβει το ακόλουθο email, στην προσπάθεια τους να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω εφαρμογή:

Η παρούσα ειδοποίηση κάνει ξεκάθαρο στους χρήστες πως κάποια “ασυνήθιστη δραστηριότητα” στάθηκε ο λόγος που η εταιρία αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση τους. Η λύση είναι απλή, “απεγκαταστήσετε τη δίχως εξουσιοδότηση ή τροποποιημένη εφαρμογή του Spotify και κατεβάστε και εγκαταστήστε εκείνη που βρίσκεται στο επίσημο Google Play Store”. Δεν πρόκειται λοιπόν για τον οριστικό αποκλεισμό αυτών, παρά για μια προειδοποίηση, αφού το σύνολο των χρηστών αναφέρει ότι η πρόσβαση τους μέσω της κανονικής εφαρμογής ήταν επιτυχής. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως κατάφεραν να συνδεθούν στην πειρατική έκδοσή της, ακόμη και μετά τη λήψη του ηλεκτρονικού αυτού μηνύματος.

Άγνωστο παραμένει το αν η εταιρία θα κινηθεί σε ύστερο χρόνο περισσότερο επιθετικά, ή ίσως και νομικά.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load