Υποδεχθείτε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο

Και ας μοιάζει λίγο με βάρκα
07 Μαρτίου 2018 05:00
Υποδεχθείτε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο

Στη φετινή Geneva Motor Show που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Γενεύη της Ελβετίας είδαμε πολλά εντυπωσιακά εκθέματα. Ένα εξ αυτών ήταν και το PAL-V Liberty, ένα όχημα που μπορεί να οδηγηθεί τόσο στην άσφαλτο όσο και στον αέρα. Ήταν η πρώτη φορά που το όχημα έγινε διαθέσιμο στο κοινό και μάλιστα ήταν η έκδοση που θα τεθεί σε μαζική παραγωγή.

Με μια πρώτη ματιά το PAL-V Liberty θυμίζει βάρκα, τουλάχιστον το πρόσθιο τμήμα του, και ο τρόπος που κλείνει προς τα εμπρός σχηματίζοντας κάτι σαν πρύμνη. Βέβαια, ο πτυσσόμενος έλικας στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει για να θυμίζει ότι δεν είναι πλεούμενο αλλά ιπτάμενο όχημα. Το αμάξι-αεροπλάνο διαθέτει δύο μηχανές μία για να πετάει και μία για να κινείται στους δρόμους και απαιτεί περίπου 5-10 λεπτά για την εναλλαγή από οδήγηση σε πτήση. Τα καλά νέα για όσους σκοπεύουν να το αποκτήσουν είναι ότι είναι πιστοποιημένο για οδήγηση και πτήση σε Αμερική και Ευρώπη. Τα κακά νέα από την άλλη είναι ότι εκτός από δίπλωμα πιλότου θα χρειαστείτε και $400.000 για την απόκτησή του.

Η εταιρία πίσω από την ανάπτυξη του PAL-V Liberty ευελπιστεί πως τις αρχές του 2019 θα έχει παραδώσει τα κλειδιά σε όσους το έχουν προπαραγγείλει.