Ένα διεθνές δίκτυο 156 δορυφόρων στα σχέδια της Κίνας

Τα πρώτα τεστ θα διεξαχθούν φέτος
07 Μαρτίου 2018 05:45
Ένα διεθνές δίκτυο 156 δορυφόρων στα σχέδια της Κίνας

Ο Πρόεδρος της China Aerospace Science and Industry Corp (CASIC), Zhang Zhongyang  δήλωσε πως η Κίνα θα ξεκινήσει τη δοκιμή ενός δικού της διεθνούς δικτύου δορυφόρων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το όνομα του project θα είναι Hongyun και θα έχει σαν στόχο να παρέχει broadband internet, μέσω των 156 δορυφόρων, σε όλη την υδρόγειο με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 500ΜΒ το δευτερόλεπτο.

Μετά την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου σε χαμηλή τροχιά, άλλοι 4 θα ακολουθήσουν μέχρι το 2020. Το δίκτυο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2022 παρέχοντας παγκόσμια κάλυψη. Οι περισσότεροι δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την Γη βρίσκονται σε απόσταση 36.000 χλμ. από το έδαφος. Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι της Κίνας θα βρίσκονται σε απόσταση μόλις 1.000 χλμ. ο Zhang είπε πως μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του δικτύου οι χρήστες του θα μπορούν να απολαμβάνουν ίντερνετ όπου και εάν βρίσκονται στην υδρόγειο, είτε είναι στην έρημο, στην θάλασσα ή πετούν με ένα αεροπλάνο.

Η SpaceX έχει ήδη ξεκινήσει την εκτόξευση των δικών της δορυφόρων που θα μπορούν να παρέχουν ίντερνετ σε παγκόσμια κλίμακα και μέχρι στιγμής δείχνουν να είναι ένα βήμα μπροστά από την Κίνα.