Netflix: Προστασία περιεχομένου με κωδικό για γονείς

Ένα νέο χαρακτηριστικό για τον πλήρη έλεγχο των μικρών θεατών
06 Μαρτίου 2018 05:00
Netflix: Προστασία περιεχομένου με κωδικό για γονείς

Νέα μέτρα για τον έλεγχο των ανήλικων χρηστών της πλατφόρμας, φέρνει το Netflix, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν και να κλειδώνουν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με κωδικό πρόσβασης. Για όσους δε γνωρίζουν, τα παιδιά που έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα streaming του Netflix, την αποκτούν μέσω του λογαριασμού των γονέων οι οποίοι είναι και αυτοί που πληρώνουν τη συνδρομή. Μέχρι πρότινος η μόνη επιλογή περιορισμού που δίνονταν στους κηδεμόνες των μικρών θεατών ήταν ο αποκλεισμός περιεχομένου R (Restricted) ωστόσο μέσα στους επόμενους μήνες αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Σε ανάρτηση της εταιρίας, στέλεχος τόνισε:

Καταλαβαίνουμε πως κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και κάθε γονιός έχει την δική του άποψη ως προς το τι πρέπει να βλέπει το παιδί του.

Έτσι μέσα στις επόμενες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας, θα συμπεριληφθεί και το νέο χαρακτηριστικό του κλειδώματος περιεχομένου με κωδικό. Ο γονικός λογαριασμός θα μπορεί μέσω του panel των ρυθμίσεων να επιλέξει ποια show θα πρέπει να είναι κλειδωμένα και εκτός πρόσβασης από τις παιδικές λίστες.