Το Github έπεσε θύμα της μεγαλύτερης DDoS επίθεσης στην ιστορία

Η πλατφόρμα επηρεάστηκε μόνο για δέκα λεπτά
02 Μαρτίου 2018 05:00
Το Github έπεσε θύμα της μεγαλύτερης DDoS επίθεσης στην ιστορία

Αν είστε άνθρωπος που ασχολείται με την τεχνολογία σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε ήδη το Github και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αν όμως είστε ένας από τους ανθρώπους που δεν έχουν ξανακούσει την πλατφόρμα αυτή, πρόκειται για την μεγαλύτερο κόμβο πηγαίου κώδικα στο διαδίκτυο. Η υπηρεσία προσφέρει στους προγραμματιστές ένα μέρος να συνθέσουν τα προγράμματα τους, με ή χωρίς συνεργασία κρατώντας ταυτόχρονα ενήμερους και τους χρήστες.

Η πλατφόρμα του Github χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες, κάτι που την έχει κάνει να αναπτύξει από τις καλύτερες υπολογιστικές υποδομές. Πριν λίγες ώρες η δημοφιλής αυτή σελίδα έπεσε θύμα της μεγαλύτερης επίθεσης DDoS που έχει καταγραφεί έως τώρα. Περίτεχνοι ηλεκτρονικοί εγκληματίες κατάφεραν να φορτώσουν τους servers της σελίδας με κίνηση που άγγιξε τα 1.35 Tbps (Terrabytes per second), ενώ η διάρκεια αυτής της κίνησης έφτασε περίπου τα 10 λεπτά.

Οι μηχανικοί που κρύβονται πίσω απο την υπηρεσία, έσπευσαν να ζητήσουν βοήθεια από εταιρία που ειδικεύεται στην προστασία από τέτοιου είδους επιθέσεις, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να λυθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της επίθεσης κατάφεραν να καλύψουν καλά τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, κάτι που προς το παρόν κάνει πολύ δύσκολη τη διαδικασία εντοπισμού τους.