Ο 50 Cent φάσκει και αντιφάσκει για τα Bitcoin

Παραδέχεται σε αίτηση χρεωκοπίας πως ποτέ δε διέθετε Bitcoin
01 Μαρτίου 2018 10:00
Ο 50 Cent φάσκει και αντιφάσκει για τα Bitcoin

Ένας μήνας πέρασε από τότε που ο γνωστός ράπερ 50 Cent έγινε πρωτοσέλιδο στα μέσα των κρυπτονομισμάτων, με τον ισχυρισμό πως κέρδισε $8 εκατομμύρια δεχόμενος ως πληρωμή το Bitcoin στο δίσκο του "Animal Ambition" το 2014.

Σε ένα δικαστικό έγγραφο όμως που εξασφάλισε το The Blast, αποκαλύπτεται πως ο 50 Cent παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν είχε στην κατοχή του Bitcoin. Ο ίδιος ισχυρίζεται μάλιστα πως δε διαφώνησε με την αρχική είδηση επειδή “όσο μία ιστορία του Τύπου δεν προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην εικόνα μου ή το brand μου, συνήθως δε νιώθω την ανάγκη να τη διαψεύσω δημοσίως. Ιδίως όταν νιώθω πως η συγκεκριμένη είδηση λειτουργεί υπέρ του image μου ή του brand μου”.

Η παραδοχή του 50 Cent ότι δε είχε ποτέ στην κατοχή του Bitcoin έρχεται ως απόδειξη στο δικαστήριο για την πρόσφατη αίτηση χρεωκοπίας που έχει δηλώσει. Και με κάποιον που δημοσίως παραδέχεται ότι μπορεί να αφήσει ψευδή δημοσιεύματα για αυτόν να αιωρούνται αν είναι προς το συμφέρον του, είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να αποφασίσει αν ο 50 Cent λέει ψέματα στο δικαστήριο για να προστατέψει την χρεωκοπία του ή λέει ψέματα στα social media για να προστατέψει την εικόνα του. Οι αντιπρόσωποί του δεν πρόσφεραν κάποιο σχόλιο.

Που πήγαν, λοιπόν, τα έσοδα από το "Animal Ambition"; Ο 50 Cent ισχυρίζεται πως τα 700 Bitcoins που κέρδισε από τις πωλήσεις μετατράπηκαν σε δολάρια από κάποιον τρίτο, πριν ο 50 Cent και οι σχετιζόμενες μαζί του εταιρίες τα παραλάβουν.