Το Flutter Toolkit της Google ήρθε για να βοηθήσει τους developers

Τέλος οι καθυστερήσεις για τις κινητές εφαρμογές
01 Μαρτίου 2018 05:00
Το Flutter Toolkit της Google ήρθε για να βοηθήσει τους developers

Με τις iOS και Android πλατφόρμες να είναι πλέον τα παγκόσμια standards, όλες οι υπηρεσίες έχουν την υποχρέωση προς το κοινό τους, να παράγουν εφαρμογές και για τα δύο OS. Αυτή η διαδικασία μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο εύκολη για τους προγραμματιστές, καθώς κάθε ένα είχε τις δικές του απαιτήσεις στον τομέα του προγραμματισμού ενώ και το αποτέλεσμα πολλές φορές δεν ήταν ίδιο. Όλο το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί να δίνουν προτεραιότητα σε μια πλατφόρμα τη φορά, καθυστερώντας πολύ την ανάπτυξη των εφαρμογών.

Η Google για να μπορέσει να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, στην τελευταία παρουσίαση Google I/O, είχε ανακοινώσει το Flutter Toolkit. Ένα περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών το οποίο θα επέτρεπε στους developers να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους ταυτόχρονα και για iOS αλλά και για Android. Κατά την παρουσίαση του project η κοινότητα των προγραμματιστών έδωσε πολύ θετικό feedback, κάτι που έκανε την εταιρία να προγραμματίσει την έκδοση του beta για την MWC.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Google, πολλά έχουν αναβαθμιστεί μέσα στο Flutter Toolkit από την αρχική παρουσίαση ενώ πολλές συσκευές έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα συμβατότητας, όπως το iPhone X. Το περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών της Google είναι πλέoν διαθέσιμο για όλους δωρεάν.