Vivo Apex: Τα bezels είναι παρελθόν

Ένα concept phone που εντυπωσιάζει
27 Φεβρουαρίου 2018 05:45
Vivo Apex: Τα bezels είναι παρελθόν

Ο πόλεμος των bezels έχει ξεκινήσει λίγα χρόνια τώρα με τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να ψάχνουν τόπους να τα ξεφορτωθούν. Πολλές είναι οι συσκευές που έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα bezels των οθονών, όπως το Samsung S8/S9 και το iPhone X. Τι γίνεται όμως όταν μια εταιρία θέλει να τα ξεφορτωθεί τελείως;

Η Vivo είναι μια κατασκευάστρια κινητών συσκευών που κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Στην αρχή του χρόνου έκανε αίσθηση με τη συσκευή που παρουσίασε στην CES, η οποία είχε ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη. Η συσκευή αυτή βρέθηκε στην αγορά της Κίνας, με ονομασία X20 Plus UD και έκανε ευχαριστημένους πολλούς tech fans. Φέτος η ίδια εταιρία παρουσίασε το Vivo Apex, το πρώτο κινητό τηλέφωνο που όχι μόνο έχει ενσωματωμένο αισθητήρα μέσα στην οθόνη, αλλά σχεδόν η μισή επιφάνεια της οθόνης είναι ο αισθητήρας.

Η εταιρία κατάφερε να το κάνει αυτό πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας πάλι OLED panel για την οθόνη, το οποίο επιτρέπει την ενσωμάτωση του αισθητήρα κάτω από αυτή. Η Vivo δεν ανέφερε αν ο αισθητήρας που χρησιμοποιήθηκε έχει κατασκευαστεί από την Synaptics όπως αυτός του X20 Plus UD, ωστόσο οι φήμες θέλουν τις εταιρίες να συνεργάζονται και στην καινούρια συσκευή.

Για την ακόμα μεγαλύτερη σμίκρυνση των bezels, η εταιρία αφαίρεσε εντελώς την μπροστινή κάμερα της συσκευής από την επιφάνεια της οθόνης και την τοποθέτησε σε ένα ειδικά φτιαγμένο, μηχανικό συρταρωτό δισκάκι το οποίο βγαίνει σε 0,8 δευτερόλεπτα, όταν ο χρήστης θέλει να κάνει λήψη.

Το Vivo Apex είναι μια συσκευή concept της οποίας σκοπός είναι να δείξει το που μπορούν τα κινητά τηλέφωνα αυτής της εποχής να φτάσουν. Η εταιρία ξεκαθαρίζει πως προς το παρόν δεν έχει κανένα σκοπό να κάνει το Apex πραγματική συσκευή του εμπορίου, ωστόσο μας δίνει μία γεύση από το μέλλον.