Η OnePlus διορθώνει το πρόβλημα με το HD streaming

Θα πρέπει όμως να αποχαιρετίσετε το τηλέφωνό σας για πέντε μέρες
26 Φεβρουαρίου 2018 05:00
Η OnePlus διορθώνει το πρόβλημα με το HD streaming

Τον περασμένο Δεκέμβριο κάναμε αναφορά στην “επική γκάφα” της OnePlus να μην ενσωματώσει επί σκοπού το Widevine Level 1 DRM σύστημα της Google στο τελευταίο της - και όχι μόνο - μοντέλο. Ελέω αυτού, τα OnePlus 5 και στερήθηκαν μέχρι και σήμερα τη δυνατότητα αναπαραγωγής HD περιεχομένου σε εφαρμογές όπως το Netflix και το Amazon Prime. Δύο μήνες λοιπόν μετά η εταιρία φαίνεται έτοιμη να διορθώσει το εν λόγω πρόβλημα, μόνο που η λύση - δυστυχώς - είναι αρκετά πιο περίπλοκη απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, αφού δεν πρόκειται για κάποια OTA (abbr. Over The Air) ενημέρωση, αλλά ούτε για μια που θα μπορούσε να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον Community Manager, David Y, η διαδικασία σε γενικότερο πλαίσιο μπορεί να γίνει είτε κατά τη διάρκεια της παραγωγής στο εκάστοτε εργοστάσιο, είτε μετέπειτα σε εξειδικευμένα PCs, μιας και το συγκεκριμένο DRM αποτελεί το πιο ασφαλές επίπεδο της εταιρίας, απαιτώντας τη χρήση ενός hardware κλειδιού κρυπτογράφησης. Με λίγα λόγια, αν οι κάτοχοι των άνωθεν συσκευών επιθυμούν την επιδιόρθωση του ζητήματος, θα χρειαστεί να αποχαιρετήσουν το κινητό τους τηλέφωνο για μερικές ημέρες, αφού θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία αποστολής αυτού πίσω στην εταιρία. Φυσικά το κόστος μεταφορικών το αναλαμβάνει εκείνη, υποσχόμενη παράλληλα πως θα το παραλάβετε σε όχι περισσότερο από πέντε ημέρες.

Το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται για στους κατόχους των συσκευών OnePlus 3 και 3T δίχως κάποια σχετική ενημέρωση, ενώ άγνωστο παραμένει το αν η όλη διαδικασία απαιτεί επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή όχι.