Petro | Το πρώτο κρατικό κρυπτονόμισμα είναι γεγονός

Προπώληση για το ψηφιακό νόμισμα της Βενεζουέλας
24 Φεβρουαρίου 2018 06:45
Petro | Το πρώτο κρατικό κρυπτονόμισμα είναι γεγονός

Σήμερα υπάρχουν αρκετοί επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν σημαντικά ποσά σε ψηφιακά νομίσματα. Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται η Βενεζουέλα, η οποία επιτρέπει σε αυτούς που δεν μπορούσαν λόγω δυτικών κυρώσεων να επενδύσουν στα πετρέλαια της χώρας, να το κάνουν μέσω των κρυπτονομισμάτων. Το Petro λοιπόν, είναι το πρώτο κρατικό κρυπτονόμισμα του κόσμου και όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, θα αποτελέσει την ιδανική λύση για παράκαμψη των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Η οικονομία της Βενεζουέλας βρίσκεται σε κρίση από τότε που έπεσαν οι τιμές του πετρελαίου, μιας και το πετρέλαιο αποτελεί το 96% των εξαγωγών της. Ο Πρόεδρος της χώρας, Nicolas Maduro, λέει πως κάθε Petro token αντιστοιχεί σε ένα βαρέλι πετρελαίου. Σημειώστε πως μιλάμε για τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.

Η αρχική αξία του Petro είναι στα $60, η τιμή δηλαδή ενός βαρελιού πετρελαίου της Βενεζουέλας στα μέσα Ιανουαρίου. Η χώρα θα εκδώσει ένα σύνολο 100 εκατομμυρίων Petros. Την πρώτη μέρα προπώλησης του κρυπτονομίσματος, ο Maduro ισχυρίστηκε πως συγκεντρώθηκαν $735 εκατομμύρια.