Που βρίσκεται ο Starman και το Roadster του Elon Musk; 

Website παρακολουθεί διαρκώς το ταξίδι του

Που βρίσκεται ο Starman και το Roadster του Elon Musk;

Μπορεί ο Starman και το κόκκινο Tesla Roadster να έχουν απομακρυνθεί από τη Γη, αλλά ένα site παρακολουθεί την πορεία του. Το Whereisroadster.com καταγράφει την πορεία του αυτοκινήτου του Elon Musk βασισμένο στα δεδομένα της NASA και στο μοντέλο πτήσης που ανέπτυξε ο ιδιοκτήτης της σελίδας, Ben Pearson. Έτσι, ο καθένας μπορεί να δει όχι μόνο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο και με τι ταχύτητα ταξιδεύει, αλλά και που θα βρίσκεται σε μια δεδομένη μελλοντική στιγμή. Με χιουμοριστική διάθεση, αναγράφονται και πόσες φορές θα ξεπεράσει την εργοστασιακή εγγύηση των 60.000 χιλιομέτρων, καθώς και τα καύσιμα που θα είχε εξοικονομήσει διανύοντας αυτή την απόσταση με ηλεκτρική ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια συγγραφής αυτού του άρθρου, το όχημα βρίσκεται 3.6 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ταχύτητά του, η οποία είναι σχετική λόγω τροχιών πλανητών. Απομακρύνεται δηλαδή από τη Γη με ταχύτητα σχεδόν 11.000 χλμ/ώρα, ενώ ταυτόχρονα πλησιάζει τον Άρη με ταχύτητα 69.000 χλμ/ώρα.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, τελικά δε θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, ούτε και θα φτάσει τη ζώνη αστεροειδών, όπως υπολόγισε ο Musk. Αντίθετα, οι βαρυτικές δυνάμεις θα το τραβήξουν πάλι προς το κέντρο του Ηλιακού συστήματος μόλις περάσει από τον Άρη. Το κοντινότερο πέρασμά του από τον Άρη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2020, ενώ το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη θα πραγματοποιηθεί το 2091.

1 σχολιο(α)