Το Apple Watch ξεπέρασε σε πωλήσεις όλη την ελβετική βιομηχανία ρολογιών

Η εκδίκηση τρώγεται κρύα
18 Φεβρουαρίου 2018 06:35
Το Apple Watch ξεπέρασε σε πωλήσεις όλη την ελβετική βιομηχανία ρολογιών

Όταν τα smartwatches ήταν κάτι σχετικά νέο στην αγορά, σύσσωμη η ελβετική βιομηχανία ρολογιών τα είχε σνομπάρει, πιστεύοντας πως ήταν αδύνατον αυτά τα gadgets να ξεπεράσουν ένα κλασσικό ρολόι. Και ενώ ως ένα βαθμό αυτό ισχύει, αφού θα υπάρχει πάντα η αγορά για τα παραδοσιακά ρολόγια, νέα δεδομένα δείχνουν πως οι Ελβετοί θα πρέπει να αρχίσουν να ιδρώνουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πωλήσεων τόσο από την Canalys όσο και από την IDC, η Apple έχει πουλήσει περισσότερα Apple Watches από ολόκληρη την ελβετική βιομηχανία ρολογιών. Γεγονός που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως σε αυτές τις εταιρίες συμπεριλαμβάνονται κολοσσοί όπως η Rolex, η Omega και η Swatch.

Η σύγκριση βέβαια δεν είναι δίκαιο να γίνεται με αναλογικούς όρους, αφού ρολόγια όπως τα Rolex και τα Omega μπορούν να φτάσουν την τιμή χιλιάδων ευρώ ή ακόμα και δεκάδων χιλιάδων, κάνοντάς τα απρόσιτα μπροστά στα Apple Watch. Σίγουρα όμως διαψεύδει τις προβλέψεις της ελβετικής βιομηχανίας η οποία είχε απαξιώσει εξαρχής τα smartwatches.