Υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ: Μη χρησιμοποιείτε τα τηλέφωνα της Huawei

Ομόφωνη δήλωση από τους επικεφαλής FBI, CIA και NSA
14 Φεβρουαρίου 2018 13:21
Υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ: Μη χρησιμοποιείτε τα τηλέφωνα της Huawei

Οι επικεφαλής έξι μεγάλων υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες να μη χρησιμοποιούν προϊόντα από κινεζικούς γίγαντες όπως η Huawei και η ZTE.

Με απασχολεί βαθύτατα το ρίσκο να επιτρέψουμε σε μια εταιρία ή οντότητα που έχει δεσμούς με ξένες κυβερνήσεις, οι οποίες δε μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες αξίες και προσπαθούν να κερδίσουν ισχύ μέσα στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών μας. Αυτό θα προσφέρει την ικανότητα να υποκλέψουν ή τροποποιήσουν πληροφορίες. Και δίνει τη δυνατότητα για μη εντοπίσιμη κατασκοπεία. – Chris Wray, Διευθυντής FBI

 Η Huawei έχει πολλάκις χαρακτηριστεί από Αμερικανούς αξιωματούχους ως “το χέρι της κινεζικής κυβέρνησης”, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες βάζουν διαρκώς εμπόδια στην εισαγωγή της εταιρίας στην αγορά των ΗΠΑ, όπως το ναυάγιο της συμφωνίας της εταιρίας με την AT&T για την εισαγωγή του Mate 10 Pro. Το γεγονός χαρακτηρίστηκε από τον CEO της Huawei, Richard Yu, ως μία μεγάλη απώλεια για την εταιρία αλλά και μεγαλύτερη απώλεια για τους καταναλωτές.

Η Huawei είχε να δηλώσει για το θέμα:

Η Huawei είναι ενήμερη για μια σειρά κυβερνητικών δράσεων των ΗΠΑ που φαινομενικά έχουν σκοπό να αποτρέψουν την εισαγωγή της Huawei στην αμερικανική αγορά. Την Huawei την εμπιστεύονται κυβερνήσεις και πελάτες από 170 χώρες παγκοσμίως και δεν αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο κυβερνοασφάλειας από οποιονδήποτε άλλο ICT πωλητή (information and communications technology), αφού μοιραζόμαστε κοινές παγκόσμιες αλυσίδες προμηθευτών και δυνατότητες παραγωγής.