Ανακαλύφθηκε ιός για Android που κάνει εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Ο ιός έχει ικανότητα πολλαπλασιασμού
07 Φεβρουαρίου 2018 05:45
Ανακαλύφθηκε ιός για Android που κάνει εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Ακόμα ένα κακόβουλο λογισμικό με σκοπό την υποκλοπή επεξεργαστικών πόρων για την εξόρυξη ηλεκτρονικών νομισμάτων κάνει την εμφάνιση του και αυτή τη φορά στοχεύει τις συσκευές Android. Με τα κρυπτονομίσματα να έχουν κατακλύσει τις ειδήσεις αλλά και το ενδιαφέρον των χρηστών τους τελευταίους μήνες, ηλεκτρονικοί εγκληματίες βρήκαν παράθυρο είτε να κλέψουν τα νομίσματα των ανυποψίαστων θυμάτων, είτε να χρησιμοποιήσουν, παράνομα, τις συσκευές τους για να εξορίξουν τα δικά τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της κινεζικής εταιρίας ηλεκτρονικής ασφαλείας Qihoo 360 Netlab, ένα κακόβουλο λογισμικό τύπου worm έχει απελευθερωθεί στο διαδίκτυο, του οποίου στόχος είναι κινητές και μη συσκευές Αndroid για κατάχρηση των πόρων τους. Το ADB.Miner εκμεταλλεύεται τον κώδικα από τον φημισμένο ιό Mirai, που στόχευε IoT συσκευές. Ο ADB.Miner, παρατηρήθηκε πως έχει την ικανότητα να μολύνει κοντινές, ευάλωτες συσκευές, καθώς και να εκτελεί διεργασίες πέραν του mining.

Μόλις πριν ένα μήνα η ομάδα της Kaspersky Labs, ανακάλυψε ψεύτικο αντιικό πρόγραμμα, πάλι στοχευμένο στην πλατφόρμα του Android, το οποίο επίσης έκανε παράνομο mining. Είναι πλέον περιττό να αναφέρουμε πως όλοι οι χρήστες Android συσκευών θα πρέπει να προσέχετε τις ηλεκτρονικές σας δραστηριότητες αλλά και τις συσκευές σας, πραγματοποιώντας τις ενημερώσεις λογισμικού τακτικά.