Ανακαλύφθηκε σοβαρή ευπάθεια του Adobe Flash Player

Απεγκαταστήσετε το λογισμικό ή ελέγξτε τον υπολογιστή σας
03 Φεβρουαρίου 2018 05:45
Ανακαλύφθηκε σοβαρή ευπάθεια του Adobe Flash Player

Ακόμα ένα zero-day exploit του Adobe Flash Player ανακαλύφθηκε, θύματα του οποίου έχουν πέσει Κορεάτες χρήστες. Η ευπάθεια ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας του οργανισμού CERT (Computer Emergency Response Team) της Νότιας Κορέας, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πίσω από τις επιθέσεις που χρησιμοποιούσαν το exploit βρίσκονται hakcers της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι hackers χρησιμοποιούν την ευπάθεια από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και έχουν ως στόχο ανυποψίαστους χρήστες. Ο σκοπός τους είναι ακόμα άγνωστος και μπορεί να αφορά από την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων μέχρι κατασκοπία. Η ευπάθεια έχει γίνει ευρέως γνωστή, κάτι που σημαίνει ότι όλο και πιο πολλοί εγκληματίες θα τη χρησιμοποιήσουν.

Η Adobe εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδεχόταν την ύπαρξη της ευπάθειας και δίνοντας παραπάνω πληροφορίες για το ποιοι χρήστες επηρεάζονται. Η έκδοση 28.0.0.137 είναι αυτή που φέρει το κενό ασφαλείας στα Windows, macOS, Linux, Google Chrome και Chrome OS. Η Adobe δήλωσε πως θα επιδιορθώσει την ευπάθεια με νέο update στις 5 Φεβρουαρίου.