Παραίτηση του CEO της Sony στις 1 Απριλίου

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο CFO
02 Φεβρουαρίου 2018 16:46
Παραίτηση του CEO της Sony στις 1 Απριλίου

Η Sony ανακοίνωσε την αντικατάσταση του CEO, Kaz Hirai, την 1η Απριλίου, με τον έως τώρα CFO της εταιρίας, Kenichiro Yoshida. Ο Hirai θα αναλάβει καθήκοντα Προέδρου, όπως ακριβώς έκανε ο Howard Stringer όταν ο Hirai τον αντικατέστησε το 2012.

Ο απολογισμός του Hirai ως CEO είναι ιδιαίτερα θετικός για τη Sony, αφού μείωσε δραστικά τα κόστη, πουλώντας τα Vaio PC, ανανεώνοντας το τμήμα κατασκευής και πώλησης τηλεοράσεων και προωθώντας το mobile. Κατάφερε να βγάλει αλώβητη την εταιρία από την κρίση του hack στη Sony Pictures το 2014, με την εταιρία να ηγείται στο box office φέτος με το Jumanji. Το PS4 και το τμήμα καμερών για smartphones είναι οι “χήνες με τα χρυσά αυγά” για την εταιρία.

Καθώς η εταιρία πλησιάζει ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όταν ξεκινάμε το νέο μας μεσοπρόθεσμο σχέδιο, θεωρώ πως είναι τώρα η ιδανική στιγμή να παραδώσω τη σκυτάλη της ηγεσίας στη νέα διοίκηση, για το μέλλον της Sony αλλά και για μένα ώστε να προχωρήσω σε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. – Kazuo Hirai

Από την άλλη, ο Yoshida έπαιξε σημαντικό ρόλο δίνοντας προτεραιότητα στο τμήμα του PlayStation, τη ναυαρχίδα της αναγέννησης της Sony. Το νέο όραμα για το μέλλον της Sony και οι στρατηγικές που θα ακολουθηθούν θα ανακοινωθούν κατά την αλλαγή ηγεσίας την 1η Απριλίου.

Η πρώτη προτεραιότητά μου θα είναι να ολοκληρώσω το μεσοπρόθεσμο εταιρικό σχεδιασμό ξεκινώντας από τον Απρίλιο, μαζί με το άμεσο βραχυπρόθεσμο επιχειρηματικό μας πλάνο για το οικονομικό έτος 2018 και έπειτα να προχωρήσω τάχιστα στην εφαρμογή του. – Kenichiro Yoshida

Tags: