Chronicle: Η νέα εταιρία ηλεκτρονικής ασφαλείας της Alphabet

Στόχος η ανάμιξη της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα ασφαλείας
25 Ιανουαρίου 2018 05:45
Chronicle: Η νέα εταιρία ηλεκτρονικής ασφαλείας της Alphabet

Όπως έχουμε τονίσει πολλαπλές φορές, η ηλεκτρονική ασφάλεια είναι ένα θέμα το οποίο μας αφορά όλους. Είτε επιχειρήσεις είτε χρήστες, θα πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση και να τηρούμε κάποιους κανόνες ασφαλείας ώστε τα προσωπικά και άλλα ευαίσθητα δεδομένα να μην πέσουν στα λάθος χέρια. Τους τελευταίους μήνες, τα κρούσματα ηλεκτρονικών επιθέσεων αλλά και άλλων σχετικών με την ασφάλεια περιστατικών, έχουν αυξηθεί δραματικά, τόσο που μεγάλες εταιρίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Το πρόβλημα αυτό γέννησε μια νέα αγορά, αυτή των εταιριών ηλεκτρονικής ασφάλειας, η οποία πλέoν θα φιλοξενεί και την Chronicle, τη νέα θυγατρική της πασίγνωστης Alphabet.

Η Chronicle θα αποτελείται από δύο κύρια τμήματα, αυτό της πλατφόρμας “Κυβερνοασφάλειας και Ανάλυσης Δεδομένων” καθώς και το υπάρχων σύστημα ανάλυσης κακόβουλων λογισμικών, VirusTotal. Κατά τα λεγόμενα του CEO, Stephen Gillett, η εταιρία στοχεύει να χρησιμοποιήσει πόρους όπως την γιγαντιαία επεξεργαστική και αποθηκευτική ισχύ που της προσφέρει ο όμιλος Alphabet, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που βομβαρδίζονται καθημερινά από χιλιάδες επιθέσεις.

Προσθέτοντας λίγο τεχνολογία εκμάθησης μηχανών (machine learning) και καλύτερες επιδόσεις στην αναζήτηση, πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις στα ηλεκτρονικά τους προβλήματα, πολύ καλύτερα από ότι καταφέρνουν μόνες τους.

Η Chronicle δήλωσε πως μερικές από τις Fortune 500 εταιρίες δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή τις πλατφόρμες της για να μπορέσουν να καταλάβουν την αξία της ηλεκτρονικής ασφάλειας.