Το Lunar Xprize της Google ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή

Αδιεκδίκητα τα $20 εκατομμύρια
24 Ιανουαρίου 2018 10:46
Το Lunar Xprize της Google ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή

Η Google επιβεβαίωσε και επίσημα στο CNBC πως ο Lunar Xprize διαγωνισμός της δε θα πάρει επιπλέον παράταση και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου. Το Lunar Xprize είναι ένας διαγωνισμός με έπαθλο $20 εκατομμύρια, ο οποίος απαιτεί από εταιρίες να αναπτύξουν διαστημικά οχήματα που θα προσγειωθούν στη Σελήνη μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ έχει πάρει ήδη παράταση από την πρότερη καταληκτική ημερομηνία του 2014. Οι τέσσερις φιναλίστ που διαγωνίζονται, ή δεν προλαβαίνουν την προθεσμία ή έχουν εξαντλήσει τη χρηματοδότησή τους.

Έτσι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί χωρίς νικητή, η Google όμως πιστεύει πως το ταξίδι ήταν πιο σημαντικό από τον προορισμό.

Η Google δεν έχει σχέδια επέκτασης της προθεσμίας ξανά, ωστόσο είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την πρόοδο που έγινε από αυτές τις ομάδες τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο ιδιωτικός τομέας έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στην εξερεύνηση του διαστήματος, ακόμα και χωρίς τα χρήματα της Google. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το μέλλον των εταιριών – φιναλίστ, Moon Express, SpaceIL, Synergy Moon και TeamIndus, οι οποίες υπολόγιζαν στα χρήματα αλλά και την αίγλη που θα τους έφερνε η κατάκτηση του Lunar Xprize.

Tags: