Υπό έρευνα των ιταλικών αρχών Apple και Samsung

Για προγραμματισμένη απαξίωση των συσκευών τους
20 Ιανουαρίου 2018 05:00
Υπό έρευνα των ιταλικών αρχών Apple και Samsung

Το Antitrust Organization της Ιταλίας ξεκίνησε δύο ξεχωριστές έρευνες για την Apple και την Samsung μετά από κατηγορίες καταναλωτών ότι οι δύο εταιρίες εσκεμμένα επιβραδύνουν τα τηλέφωνα τους μέσω updates.

Η Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) θα καθορίσει εάν οι δύο δημοφιλείς κατασκευαστές smartphone ακολουθούν τέτοιου είδους πρακτικές για να αναγκάσουν την αναβάθμιση σε καινούριες συσκευές, κάτι που αποτελεί παράβαση αρκετών άρθρων του Ιταλικού κώδικα προστασίας του καταναλωτή. Σύμφωνα με την AGCM ούτε η Apple αλλά ούτε και η Samsung δίνουν αρκετές πληροφορίες στους πελάτες τους για τις επιπτώσεις των updates στις επιδόσεις των κινητών τηλεφώνων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια αναφορά στη παραδοχή της Apple ότι το iOS επιβραδύνει τηλέφωνα των οποίων οι μπαταρίες έχουν χάσει την αποδοτικότητα τους έτσι ώστε να διατηρήσουν τη λειτουργικότητα τους. Ο Tim Cook  δήλωσε αυτήν την εβδομάδα πως το επόμενο update του iOS θα επιτρέπει τους χρήστες να απενεργοποιούν την επιβράδυνση εάν το θέλουν και θα παρέχει περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της μπαταρίας.